Drumdag in Muziekpodium Estrado Harderwijk

Op 18 juni zal er in Poppodium Estrado een knallende Drumdag worden georganiseerd in nauwe samenwerking met Drumstudio Harderwijk.

Verspreid over diverse ruimtes in Estrado worden verschillende clinics door verschillende drummers gegeven en over van alles wat met drummen te maken heeft.

Bekende drummers
Een van de gastdrummers van de Drumdag is Lucas van Merwijk. Hij is een van de grootste jazzdrummers van Nederland en bekend om zijn bijdrage aan vermaarde projecten als Nueva Manteca en de Cubop City Big Band. Van Merwijk werkt graag met internationale artiesten en mengt alle mogelijke slagwerktradities door elkaar: van latin tot jazz en van Afrikaans tot Indiaas. Lucas van Merwijk verzorgt een drumclinic. Heb je ooit een drummer willen zien die met alle ledematen iets anders speelt en tegelijk een cool ritme neerzet? Dit is je kans om het van dichtbij mee te maken. Een andere vermaarde drummer is Sonny Ketting en hij zal demonstreren hoe je een solide en swingende drum groove opbouwt terwijl Lars Gommers zijn Reggae drumspecialiteit demonstreert. Last but not least is Wim van der Valk die laat zien en horen  dat een Blastbeat een extreme combinatie van techniek en snelheid is.

Digitaal Drummen
Henk van der Neut speelt op E-kits onder andere werk van de ”Tower of Power” drummer ”David Garibaldi”. In het nummer ”Black Nine” wordt duidelijk dat David een meester is in het spelen van ”ghost notes”. Van Tower of Power wordt o.a. de meest gesamplede drumgroove ooit ”Squib Cakes” en de meester groove ”The Oakland Stroke” gespeeld. Deze nummers tonen aan dat je niet altijd een traditioneel kick/snare patroon hoeft te spelen om toch functioneel swingend te kunnen zijn en tegelijk een bijzondere groove neerzet.

Onder voorbehoud zal deze dag ook op het gebied van E-drummen een primeur worden vertoond: Geen kabels meer maar en cleane look die zelfs bij het uit versterken op bijvoorbeeld een PA-systeem geen microfoons en kabels behoeft. De kit kan zo snel worden opgesteld, er is géén soundcheck nodig en je hebt een beest van een sound, altijd en overal. Natuurlijk is er ook een Drumspeed contest waarbij de uitdaging is om de snelste Single en Double strokes netjes te spelen. Laat dat dan tijdens de Drumspeed contest maar zien!

En als afsluiter van de dag  op het grote podium een geweldig optreden waarbij een supergroep sessiemuzikanten o.l.v. onze eigen sessiegitarist Joel Floor diverse drummers gaat ondersteunen.  Wil je ook meespelen met de band? Dat kan. Stuur dan even een mailtje naar [email protected] en geef even aan wat je zou willen spelen.

Opgeven kan tot 10 juni.

Drumday Muziekpodium Estrado Harderwijk