Doet u ook mee aan Burendag op zaterdag 24 september?

Op zaterdag 24 september is het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Knap de buurt op, vier samen feest of organiseer een leuke activiteit met de buurt. 

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. 

Het Oranje Fonds biedt voor Burendagactiviteiten een bijdrage tot €500. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. 
 
Afgelopen jaar deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee. Ook in Harderwijk en Hierden werden buurtontbijtjes, zeskampen, schoonmaakacties en andere buurtontmoetingen georganiseerd. Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts Burendag net zo'n groot feest maken. Het Oranje Fonds biedt daarom buurtorganisaties een bijdrage tot €500 om plannen op Burendag uit te voeren. 
 

Inspiratie nodig?

Wilt u meedoen aan Burendag, maar heeft u nog een beetje inspiratie nodig? Bekijk dan de inspiratiefilmpjes op www.burendag.nl/inspiratiefilmpjes. U kunt ook contact opnemen met Marijke Kamphuis opbouwwerker van ZorgDat, tel. 434 656 of via [email protected].
 

Geen vergunning, wel even melden

Voor een burendagactiviteit is meestal geen vergunning nodig. De activiteit moet wel 7 dagen van te voren gemeld worden bij de afdeling evenementen via het meldingsformulier op www.harderwijk.nl/buurtbarbecue. Komen er meer dan 100 deelnemers of wordt de doorgang verhinderd? Dan heeft u wel een evenementenvergunning nodig.