Dochter in dienst bij hulpbehoevende moeder?

Jeanne neemt vanaf begin 2000 de verzorging en huishouding van haar hulpbehoevende moeder op zich. Sinds april 2007 ontvangt ze hiervoor een salaris.

Het salaris wordt bekostigd uit het persoonsgebonden budget van haar moeder. Op het salaris houdt de sociale verzekeringsbank, die de loonadministratie voor moeder voert, premies werknemers verzekeringen in.  Zo is Jeanne verzekerd voor onder meer arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

De Belastingdienst vindt dat onterecht. Moeder mag dan gezag hebben over Jeanne, maar dat is nog geen arbeidsrechtelijke gezagsverhouding.

Volgens de rechter is echter wel degelijk sprake van zo’n gezagsverhouding. Hij vindt het aannemelijk dat moeder bevoegd was en is om haar dochter bindende aanwijzingen te geven voor de werkzaamheden en dat zij tevens van die bevoegdheid gebruik heeft gemaakt en maakt. De Belastingdienst voert volgens de rechter ook vergeefs aan dat er geen verslagen van functioneringsgesprekken zijn. Proceskosten en griffierecht komen voor rekening van de Belastingdienst.

Bron: Fiscount
iQOUNT
Daltonstraat 22, 3846 BX Harderwijk 
t 0341 - 740 800 | f 0341 - 740 801
[email protected] | www.iqount.nl

iQOUNT Harderwijk

Adresgegevens

Daltonstraat 22
3846 BX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-740800

Meer info