Dikke Dirck is een aanwinst voor Harderwijk

Een restaurant voor de hele familie. Van brunch tot borrel, Restaurant Dikke Dirck aan de Hondegatstraat in Harderwijk is de hele dag open. 

Onofficieel al sinds afgelopen zaterdag, maar de officiële opening is vandaag, woensdag 14 juni. Tussen 16:00 en 21:00 uur zijn belangstellenden van harte welkom.

Luc Dielissen en Maesa Advokaat zijn nog maar 22 jaar oud, maar hebben hun sporen in de horeca ruimschoots verdiend. "Ik heb jaren in de horeca gewerkt, in hotels en restaurants, vaak  in de keuken. Maesa heeft vooral in de bediening gewerkt, zowel in kleinere zaken als in grote hotels", zegt Dielissen.

Na een aantal jaar horeca is hij zijn eigen hoveniersbedrijf begonnen. "Eigenlijk tot pannenkoekenrestaurant Hans & Grietje in Zeewolde afbrandde. Dat was het restaurant van mijn ouders. Ik heb daar geholpen met de nieuwbouw en de eerste maanden na de heropening. Ik wilde graag opnieuw een eigen bedrijf, maar dan in de horeca."

Toen Willem en Tanja Bos aangaven te stoppen met restaurant Joris aan de Hondegatstraat in Harderwijk, twijfelde het jonge stel niet lang. De overname was al snel een feit en op 6 maart begonnen ze aan de contouren van Dikke Dirck. "We wilden eigenlijk een maand klussen en rond Koningsdag helemaal in bedrijf zijn. Dat  werd uiteindelijk drie maanden klussen", zegt Dielissen lachend. Niet vanwege allerlei nare verrassingen. "We bedachten steeds weer iets anders, iets leukers en daar ging veel tijd overheen."

Het resultaat mag er zijn. Een restaurant waar van alles te beleven is. "Voor kinderen hebben we een eigen speelhoek, met een groot aquarium op ooghoogte. We hebben een grote klok aan de muur met zichtbare tandwielen. In de keuken hebben we een stoommachine uit 1900. Die machine heeft altijd op een klein kottertje (bootje) gestaan. Nu wordt de machine gebruikt om het kippenspit boven de grill aan te draaien. Een fantastische beleving."

Dikke Dirck is nog maar een paar dagen in bedrijf, maar over aanloop mag het jonge stel niet klagen. "Vooral van horen zeggen, het is bij het grote publiek natuurlijk nog niet bekend. Mensen die hier geweest zijn, raden het aan en dat is de beste reclame die je kunt hebben", aldus Dielissen.

Hij nodigt iedereen van harte uit om vandaag te komen kijken, ook als mensen letterlijk alleen even willen kijken. "Onze inrichting is uniek. Vintage met een vleugje industrieel design. Een echte verrassing." 

Restaurant Dikke Dirck Hondegatstraat Harderwijk
Luc Dielissen en Maesa Advokaat