Deze jaarwisseling opnieuw geld te verdienen met opruimen vuurwerkafval

Een gelukkig nieuwjaar begint in Harderwijk en Hierden met schone straten. Niemand vindt het leuk als er vuurwerkafval op straat ligt. Daarom roept de gemeente dit jaar weer op om vuurwerkafval op te ruimen en in te leveren op dinsdag 2 januari tussen 10.00 en 14.00 uur aan de Parkweg in Harderwijk (parkeerplaats de Sypel). Iedere volle zak met vuurwerkafval is 1 euro waard.

Het succes van opruimactie 2023 evenaren

De actie werkt twee kanten op: we beginnen het nieuwe jaar met schone straten én de mogelijkheid om een extra zakcentje te verdienen. De afgelopen jaarwisseling hebben inwoners van Harderwijk en Hierden massaal meegedaan aan de opruimactie. Op 2 januari van dit jaar zijn er 1.500 zakken met vuurwerk ingeleverd. Dat aantal hoopt de gemeente de aankomende jaarwisseling te evenaren.
 
Gratis (vuurwerk)afvalzakken af te halen 
Dit jaar krijgt niet ieder huishouden standaard een brief met (gratis) vuurwerkzak in de brievenbus. Voor inwoners die een zakcentje willen verdienen met de opruimactie, zijn er tijdens openingstijden gratis (vuurwerk)afvalzakken af te halen in het Huis van de Stad (Havendam 56) en bij het milieupark (Daltonstraat). Overigens is iedere willekeurige vuilniszak van minimaal 30 liter toegestaan. 
 
Spelregels
  • Kinderen jonger dan 12 jaar mogen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene
  • Afval bestaat enkel uit vuurwerk (en geen huishoudelijk afval)
  • Gebruik vuilniszakken van minimaal 30 liter
  • Zorg ervoor dat vuurwerkafval niet meer gloeit en afgekoeld is
  • Maximaal 100 zakken per persoon (max €100,- te verdienen) 
Alle informatie over de vuurwerkopruimactie en vuurwerkregels is te vinden op www.harderwijk.nl/jaarwisseling