Deslagerthuis.nl zet volgende stap in online avontuur

“Online heeft de toekomst, ook bij de slager,” begint Joep de Bruijn. “Want iedereen loopt tegenwoordig om 10 voor 6 nog even de supermarkt binnen, kookt snel en moet om 19 uur in de sportschool staan. 

Detaillisten zoals de slager los bezoeken, doen we minder vaak.  Wanneer we dat wel doen dan vaak op 1 bepaalde dag in de week

We halen even snel in de supermarkt wat vlees, terwijl de kwaliteit van de slager stukken beter is en voor veel producten geldt dat wij dezelfde prijs hebben.” De Bruijns oplossing is je vlees laten thuisbezorgen. Dat is makkelijk, wanneer het uitkomt en ook nog eens stukken lekkerder. “Dat klinkt misschien gek, maar schoenen op internet bestellen deed je een aantal jaren geleden liever ook nog niet. Inmiddels is het heel normaal. Je vlees thuis laten bezorgen wordt dus ook steeds normaler.”

Joep de Bruijn deslagerthuis.nl
(Joep de Bruijn)

Na de lancering van bbqharderwijk.nl een paar jaar terug, startte Joep de Bruijn samen met slager Beert Karssen in 2020 ook deslagerthuis.nl. “Dat deden we toen versneld vanwege corona.” Nu is het tijd voor een professionaliseringsslag en dat doet het duo met de lancering van de compleet vernieuwde webshop van deslagerthuis.nl.

In no-time uit de grond gestampt

Joep de Bruijn heeft een horeca-achtergrond. Jaren geleden heeft hij daar een zijstap in genomen door bij Beert Karssen in dienst te gaan. Daar leerde hij veel over vlees en begon de passie voor mooi vlees. Na een aantal jaren kreeg Joep de kans om een eigen horecazaak te beginnen. Daar heeft hij zijn passie voor de BBQ ontwikkeld; “We hadden een hele kleine keuken dus we gingen voor onze gasten buiten koken en grillen. Mijn vlees haalde ik bij Beert en als ik druk was kwam hij mij helpen. Met de kerstdagen stond ik gewoon weer in de slagerij. Toen ik besloot te stoppen met de horeca waren de plannen om samen wat te gaan doen dan ook snel gemaakt.”

Samen ontwikkelden Karssen en De Bruijn de webshop bbqharderwijk.nl. Het kostte 3 jaar om bbqharderwijk.nl op de kaart te zetten, maar deslagerthuis.nl was in 3 maanden op dat niveau. “Het idee van deze nieuwe webshop, de kwaliteit van de ouderwetse slager thuisbezorgd, was er al. Maar het was nog lang niet klaar. Toen corona kwam, hebben we de webshop toch in no-time uit de grond gestampt met behulp van onze vorige webdesigner. Daar waren we heel blij mee en het was voor ons de manier om te kunnen starten en bouwen.”

Groeien met een goede webshop
Een goede webshop is echter veel meer dan een pagina met plaatjes. Continu in beweging blijven met nieuwe artikelen, social media bijhouden, veel mailverkeer, creativiteit behouden en daarnaast hard werken bleek iets te veel hooi op de vork om verder te kunnen groeien. “Daarom hebben we een nieuwe website te laten maken door een goede marketeer. De volgende stap voor ons bedrijf!”

Waar deslagerthuis en BBQharderwijk voorheen aparte websites waren, zijn deze nu samengevoegd in 1 website. Toch blijven ze allebei wel bestaan en heeft de BBQ-pagina zijn eigen uitstraling. “We zijn slagers maar hebben een passie voor de BBQ dus heeft onze BBQ-pagina meer inhoud dan bij een doorsnee slagerij en daar bedienen we ook een apart publiek mee.”

Puur en eerlijk, ook online
De Bruijn benadrukt dat Beert Karssen en hij naast gemak en snelheid ook een missie hebben. “Je gaat naar de slager voor kwaliteit. Daarnaast is tegenwoordig het verhaal van je product nog belangrijker geworden. Wij zijn hier nogal nuchter in: we keuren ons eigen vlees! Vinden wij het niet goed genoeg, dan verkopen we het niet. Heeft het dier een goed leven gehad met goede gezonde voeding; dan proef je dat. We weten waar ons vlees vandaan komt.” De Bruijn gebruikt ook veel lokaal vlees zoals koeien uit Wekerom en het Vallei varken uit Putten. “Met een lage co2-voetprint en de broertjes en zusjes worden niet gescheiden, het gezin blijft bij elkaar. Ons rundvlees uit Uruguay draagt bijvoorbeeld de stempel “Farm to Fork”. De koeien staan daar echt in de grasvlaktes en het welzijn van zowel het dier als de boer wordt beschermd. Verantwoord noemen wij dat.”

Mensen denken onterecht dat de slager duurder is
Heel veel mensen vinden goed vlees belangrijk maar het gemak om voor de supermarkt te kiezen is soms toch doorslaggevend. Ook denken veel mensen onterecht dat de slager duurder is. “ Veel van onze normale producten, en dat zijn dan ook de producten die je in de supermarkt vindt, kosten hetzelfde als in de supermarkt. Natuurlijk kunnen, en willen, wij niet tegen de kiloknallers op en begrijpen wij als geen ander dat in deze dure tijden mensen daar wel naar grijpen. Maar we hopen dat mensen ook eens bij ons kijken, want het hoeft echt niet duur te zijn. Neem bijvoorbeeld onze voordelige vleespakketten en natuurlijk onze wekelijkse aanbiedingen. Dat geldt zowel voor onze winkel als voor de website.”

Persoonlijk thuisbezorgd
Van Nijkerk tot Nunspeet, maar ook in  Zeewolde en Harderwijk, Joep de Bruijn en zijn medewerkers bezorgen het bestelde vlees van deslagerthuis.nl persoonlijk. “We doen vrijwel alles zelf. Dat is een van de redenen dat we niet duurder zijn dan de supermarkt. Iets wat veel mensen wel denken maar... laat je eens verrassen. We komen de bestellingen, klein of groot, gewoon zelf thuisbezorgen voor een klein bedrag. Zo houden we online vlees bestellen laagdrempelig voor iedereen.”

Je lokale slager online en fysiek in de winkel
Deslagerthuis.nl is een regionale webshop en dat wil De Bruijn ook zo houden. “Landelijk zijn er een paar grote online spelers waar ook grote slachthuizen achter zitten.  Daar kunnen en willen we niet mee concurreren.” De Bruijn ziet de webshop eerder als de toekomst van de lokale slager. “Door het gemak van het online bestellen, kunnen we iedereen blijven bedienen. Dus als je te druk bent om naar de slager te rijden of je wil er niet voor de stad in moeten gaan, dan komen we gewoon naar jou toe. Maar heb je eens wat speciaals, heb je advies nodig of wil je gewoon even snuffelen, dan kun je ons wel komen bezoeken. Beert, onze mensen en ik ook, we adviseren je graag.”

Bekijk de nieuwe webshop van Beert en Joep hier op deslagerthuis.nl en laat je vlees thuisbezorgen. Afhalen of zelf iets uitzoeken, dat kan in de winkel van Slagerij Karssen aan de Bruggestraat 17.

Beert Karssen en Joep de Bruijn deslagerthuis.nl
(Beert Karssen en Joep Bruijn)

De Slager Thuis

Adresgegevens

Bruggestraat 17
3841 CM Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412067

Meer info