Denk mee over ontwikkeling buitengebied Harderwijk en Hierden

Het buitengebied van Harderwijk en Hierden verandert. De stad breidt uit en de vraag naar wonen in het buitengebied neemt toe. Het buitengebied staat onder druk en de veranderingen vragen om een goede begeleiding. Hierbij is het van belang om het behoud van de bestaande kwaliteiten van het gebied als uitgangspunt te nemen. 

Bijvoorbeeld de kenmerkende landschapstypen, het recreatieve netwerk, de mozaïekvormige kavelstructuur van de Enken tegenover de rechtlijnigheid aan de noordkant van de Zuiderzeestraatweg, de veranderende zichtlijnen en de randen van de Enk en het dorp Hierden

De verdiepingsslag buitengebied Harderwijk en Hierden zoomt vanuit de bestaande visies verder in op de kwaliteiten van het buitengebied. Het is een visie op hoe het landschap hersteld en versterkt kan worden, maar ook hoe het verder ontwikkeld kan worden. Nieuwe bebouwing kan, met de bijbehorende landschappelijke ingrepen, zowel het recreatieve als het ecologische netwerk ontwikkelen. Aansluiting bij de schaal van het landschap, de identiteit en beleving van het landschap en de verbetering hiervan is belangrijk. De veranderingen in het gebied kunnen zo een toegevoegde waarde zijn, die de verschillende landschappen letterlijk en figuurlijk weer aan elkaar verbindt. 

Informatieavond 18 januari                                                                                                                   

Dinsdagavond 18 januari 2022 om 19:30 uur is er een digitale bijeenkomst waarin deze  verdieping op onze visies voor het buitengebied van Harderwijk en Hierden wordt gepresenteerd. Tijdens deze avond is er gelegenheid tot het stellen van vragen, het maken van opmerkingen en met elkaar in gesprek gaan over de gewenste kwaliteit van ons buitengebied.
 
Bent u geïnteresseerd om mee te denken en praten? Stuur een email met uw gegevens naar [email protected] en meld u uiterlijk 13 januari 2022 aan. Graag vermelden: ‘Verdiepingsslag Harderwijk en Hierden’.

Hierden