Denk mee over de toekomst van kerken in Harderwijk en Hierden

In Nederland verliest naar verwachting 30% tot 80% van de kerken haar functie omdat steeds minder mensen naar de kerk gaan. Dit speelt ook voor Harderwijk. Daarom willen kerken hun deuren juist vaker openen, voor iedereen in de buurt. 

Hoe kunnen we kerken, naast de religieuze functie, nog meer gebruiken? En stel dat een kerk leeg komt te staan, wat zijn dan passende nieuwe invullingen?

Enquête op Online Stadsgesprek
Wij zijn benieuwd naar uw ideeën en mening over passende nieuwe en nevenfuncties van kerken in Harderwijk. Deel uw ideeën en mening via een enquête op Online Stadsgesprek van 14 tot en met 19 september. Ga naar harderwijk.nl/kerkenvisie.
 
Kerkenvisie Harderwijk
Harderwijk heeft 21 kerken en kapellen, waarvan 14 in religieus gebruik. Samen met de eigenaren van deze gebouwen spraken wij over mogelijke ontwikkelingen. Blijft een gebouw in gebruik als kerk? Krijgt het een andere invulling? Of zijn ze op zoek naar medegebruik, naast het religieuze gebruik? De resultaten van de gesprekken en deze enquête onder inwoners nemen we mee in de Kerkenvisie Harderwijk.