De Techniek Academie tekent voor een plek in nieuwbouw Landstede MBO Harderwijk

De Techniek Academie in Harderwijk verhuist op termijn naar de overkant in het nieuw te bouwen schoolgebouw van Landstede MBO aan Westeinde. Beide partijen zetten woensdag 11 januari een handtekening onder de overeenkomst. 

Met de overhandiging van een met studenten gemaakte sleutel vierden de betrokken bestuurders én studenten dit officiële moment

De Techniek Academie is al jarenlang een begrip voor studenten in de regio Harderwijk die een baan in de techniek willen. De academie is een vereniging van zo’n 150 bedrijven uit de regio en werkte in het opleiden al samen met Landstede MBO, maar huurt tot op heden een pand van de gemeente Harderwijk. Daar komt, mede door de planologische ontwikkelingen in de omgeving van station Harderwijk nu dus verandering in. “De Techniek Academie is nauw verbonden met het beroepscollege, waar zowel vmbo, als mbo en LLO (leven lang ontwikkelen) een plek hebben. In het nieuwe schoolgebouw komt praktijk en beroep nog dichter bij het onderwijs”, aldus bestuursvoorzitters Piet Mosterd (De Techniek Academie) en Theo Rietkerk (Landstede Groep) tijdens de ondertekening.

Kansen voor techniek Jacques de Groot, directeur van De Techniek Academie ziet met de verhuizing in de nabije toekomst kansen voor de techniekbranche: “Dat we gezamenlijk in één gebouw komen is wat mij betreft een mooie ontwikkeling. De Techniek Academie wil mensen in de regio Harderwijk enthousiast maken voor een beroep in de techniek. Dat zijn naast zij-instromers ook jongeren. Een doelgroep die straks bij Landstede MBO en het Morgen College in hetzelfde gebouw onderwijs krijgt als De Techniek Academie.” De Groot hoopt na de verhuizing op nog meer kruisbestuiving tussen het voortgezet onderwijs en het (middelbaar) beroepsonderwijs. “Er zijn veel technische arbeidsplaatsen beschikbaar, dus volg je bij ons een technische opleiding, dan kun je zo in het werkveld aan de slag!”

Samen bouwen aan onderwijs
Jens de Craen, directeur Landstede MBO Harderwijk verwelkomt de studenten en docenten van De Techniek Academie met open armen. “We werken al langer op een mooie, constructieve manier intensief samen met De Techniek Academie en zijn heel blij dat we straks nog dichter bij elkaar zitten. Er komt hier in Harderwijk een moderne school te staan, waarin we samen bouwen aan onderwijs. Dat doen we met het Morgen College, met StartCollege, met Landstede Groei Opleidingen, Landstede MBO en met alle bedrijven die verenigd zijn in De Techniek Academie. Ons nieuwe gebouw sluit aan bij onze wens om een innovatieve leer/werkplek te zijn voor leerlingen, studenten en cursisten van alle leeftijden.”

Landstede MBO Harderwijk nieuwbouw
Landstede MBO Harderwijk nieuwbouw