De partij die tot voor kort Stadspartij Harderwijk Anders heette, gaat aan de verkiezingen meedoen onder de naam Harderwijk Anders

Harderwijk Anders presenteerde afgelopen zaterdag niet alleen haar kandidaten en het verkiezingsprogramma maar ook haar nieuwe logo.

Met een Amerikaanse Greyhoundbus uit 1948 werden afgelopen zaterdag de eerste twaalf kandidaten van de lijst opgehaald uit hun woonwijk. De kandidaat raadsleden hadden voor de wijk waar ze instapten een verbeterpunt geformuleerd. 

Gert-Jan van Noort, wethouder, voert de lijst aan en wordt gevolgd door Henk Vermeer op nummer 2. Henk is voorzitter van Zwart-Wit en is daarnaast bekend van de Aaltjesdagen. Andere nieuwe namen op de lijst zijn Kimberley Siccama (van Welkom Vluchtelingen Harderwijk), Burak Ozdemir en Tim Smit van Cultuurkust.  
 
Harderwijk Anders Gert-Jan van Noort Henk Vermeer Harderwijk Anderw
Gert-Jan van Noort Henk Vermeer

Huidige raadsleden Jack van Zundert en Orhan Karaaslan keren niet terug in de raad. Gertien Koster staat op nummer 6 en maakt daarmee plaats voor nieuwe talenten. 

Henk Vermeer, de beoogde nieuwe fractievoorzitter:” Wij zijn een lokale, onafhankelijke partij met als uitgangspunten groen, sociaal, creatief en ondernemend. We zijn een partij met lef en ons nieuwe logo straalt precies uit waar we voor staan, namelijk de lokale belangen. We mikken op zes zetels. Vier jaar geleden hadden we er vijf maar we raakten er één kwijt door de lijstverbinding met Gemeentenbelang.”

Enkele speerpunten uit het programma zijn “passende woonruimte voor iedereen binnen tweeënhalf jaar,  het aanpakken van de overlast van de A28 en de N302 door het plaatsen van zonnepanelen, creatieve oplossingen zoeken voor het grote vraagstuk eenzaamheid en de koopzondag mogelijk maken. Ten aanzien van zorg en welzijn wil Harderwijk Anders dat de mensen centraal staan en niet de regels.

Huidig en beoogd wethouder Gert-Jan van Noort blikt tijdens de bustour even terug op de afgelopen vier jaar: "De cultuuromslag is ingezet in het gemeentehuis, het dossier "vitale vakantieparken" lijkt op een goede manier gesloten te kunnen worden, WMO cliënten geven een hoog klanttevredenheidcijfer en kinderen kunnen nu niet alleen kennis maken met sport door de al bestaande sportwijzer maar ook met cultuur middels de cultuurwijzer. Ook is er eindelijk een klap gegeven op het theaterdossier. Wat wij graag wilden zie ik nu  gelukkig gebeuren, de samenwerking tussen Stichting Podia Harderwijk en de SAP connectie komt nu op gang. Maar er zijn nog voldoende uitdagingen voor de volgende perioden, bijvoorbeeld de aanpak en preventie van problematische schulden en maatregelen m.b.t. duurzaamheid!

Team Harderwijk Anders