De Maxima's bestaan 12,5 jaar

De maxima hardloopgroep bestaat dit jaar 12,5 jaar. In 2006 kwam een groep vrouwen op het idee om 2x per week te gaan hardlopen zonder verbonden te zijn aan een club of verdere verplichtingen. In de afgelopen jaren is de groep vrouwen en 1 man uitgegroeid tot 30 personen. 

Onder begeleiding van Karin Huijzendveld "ONZE trainer" struint de groep 2 x per week door de bossen. Op woensdagavond interval training en zondagmorgen een lange duurloop.

Een voorwaarde om een maxima te worden is dat je minimaal 1 uur in een goed tempo moet kunnen hardlopen. Maatschappelijke betrokkenheid is er ook zeker vanuit de groep. In de afgelopen jaren zijn er regelmatig sponsorlopen georganiseerd door de maxima’s. Voor vele Harderwijkers staat de Pink Ribbon loop nog op het netvlies en was een groot succes.

Dat er goed gelopen wordt en veel maxima's de grenzen verleggen, blijkt ook wel weer uit het feit dat op dit moment 10 maxima’s in training zijn voor de Rotterdam Marathon. Onder bezielende begeleiding en grote zorgvuldigheid is door Karin een trainingsschema opgesteld en tot nu toe is iedereen fit op weg naar 7 april in Rotterdam.

De afgelopen jaren hebben we aan vele lopen deelgenomen zoals de Dam tot Dam, halve marathons, ’s Heerenlooloop  Apeldoornloop en de Leefmarathon in Vierhouten, die ook dit jaar weer gehouden wordt op zaterdag 7 september.

Wij zijn super trots om ons maximashirt te mogen dragen en bij zo’n mooie groep mensen te kunnen hardlopen.  

Maxima loopgroep Harderwijk