Dames van 't Onderonsje in Hierden op de stoelfiets

Voor de dames van het 't Onderonsje in Hierden is elke keer weer een heel gezellig moment van de week, het trainen van de benen op een stoelfiets.

Rita van der Marel, van Sportschool Hierden, geeft de les en weet de dames wel enthousiast te maken en te houden. Hopelijk gaan er ook andere senioren uit Hierden aan meedoen!

Stoelfiets, wat is dat?
Een stoelfiets is een trainingsapparaat waarmee je gemakkelijk verschillende onderdelen van je lichaam kunt trainen. Het woord zegt het al zelf: stoel-fiets. Het is dus mogelijk om vanuit je stoel te fietsen. Dit kan thuis, op het kantoor, op school en zo kun je wel doorgaan. Het is dus mogelijk om vrijwel overal in beweging te blijven. Ook veel ouderen maken gebruik van de stoelfiets en zo de bloedsomloop te stimuleren. Voor de ouderen is het ideaal om vanuit de stoel te bewegen. Zij kunnen de stoelfiets gebruiken tijdens: televisie kijken, de krant lezen, breien/haken etc.
               
Door de lichte weerstand van de stoelfiets worden voornamelijk je enkels, knieën, heupen en beenspieren getraind. Het is mogelijk om te fietsen maar het is ook mogelijk om te roeien. Hierdoor train je voornamelijk je armspieren, polsen, rug en schouders. Omdat dit zo goed is voor het lichaam, wordt het vaak gebruikt bij revalidatie. Bij sommige stoelfietsen kun je de weerstand verstellen of er zit een computer inbegrepen die je informatie geeft over de afstand, calorieën, tijd etc.       
          
De dames van 't Onderonsje hebben een stoelfiets waarbij ook de weerstand versteld kan worden.

Stoelfietsen Hierden

 

Sportschool Hierden

Adresgegevens

Dorpshuisweg 9b
3849 BL Hierden

Telefoon

T. 0341-452631

Openingstijden

Ma 6.30 - 22.00 uur
Di 6.30 - 22.00 uur
Wo 6.30 - 22.00 uur
Do 6.30 - 22.00 uur
Vr 6.30 - 20.00 uur
Za 8.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info