D66 met jong, ervaren team op weg naar verkiezingen

De leden van D66 hebben de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Lijsttrekker Martijn Pijnenburg is heel blij met het team dat D66 voor de komende jaren kan presenteren: “Een groep waar heel veel expertises samenkomen op de belangrijke thema’s van deze tijd. Ervaring in de raad gecombineerd met kennis uit het veld. Zo staan we middenin de samenleving en weten we goed wat er lokaal speelt.”

De belangrijkste thema’s voor Harderwijk zijn ook terug te zien in de expertises en achtergronden van de kandidatenlijst

Anke Buurman-Kuiper (2) heeft zich de afgelopen jaren flink geprofileerd om eerlijke zorg dicht bij de mensen te behouden. “Hier hebben we heel hard aan moeten sleuren, maar uiteindelijk hebben we een hoop weten te redden. Goede zorg en sociale ondersteuning met de menselijke maat voorop.” Hierbij wordt zij nauw ondersteund door verschillende leden die veel ervaring hebben in dit veld, zoals Henk Ruiter die al jarenlang meedraait in de fractie en nu op de 6e plaats van de lijst staat.

Andere thema’s, zoals duurzaamheid, wonen, cultuur en onderwijs zijn ook direct terug te vinden bij de verschillende kandidaten. Thijs Melkert (3) is als kunstdocent de laatste jaren ook het groene geweten van D66 en de gemeenteraad. Monique Zuijdwijk (4) is als sportparkmanager nauw betrokken in Hierden en bij een gezonde stad. Michiel Bruinewoud (5) heeft als adviseur duurzame energiesystemen kennis en ervaring op het gebied van energietransitie, duurzaamheid en woningbouw.

Pijnenburg: “En naast deze kandidaten zijn er nog een heleboel leden die hebben aangegeven om actief bij te willen dragen aan het realiseren van onze doelstellingen. Nu en in de toekomst. Een progressiever Harderwijk, waar we hele grote stappen gaan zetten op het gebied van wonen en duurzaamheid en we blijven omkijken naar elkaar. We laten Harderwijkers vrij, maar laten niemand vallen.”

De volledige lijst van D66 Harderwijk:

  1. Martijn Pijnenburg
  2. Anke Buurman-Kuiper
  3. Thijs Melkert
  4. Monique Zuijdwijk
  5. Michiel Bruinewoud
  6. Henk Ruiter
  7. Tom van Moerkerk
  8. Rianne Bosch
  9. Daan Smit
  10. Marijn Star
  11. Lucas Seijerlin
  12. Dirk Tuin
  13. Ralf Leemeijer
  14. Simone Brassien
  15. Jan-Willem Eysink
  16. Benjamin Buurman
  17. Anne Brassien
  18. Ellen Lantink
  19. Annemarije Visser
  20. Max Simbula
  21. Hans Nijman
  22. Pieter Mulder
  23. Martin Dirksen
  24. Désirée van Liempt
  25. Jan van Walsem

Kandidatenlijst D66 Harderwijk 2022