Cultuursalon 4.0 op dierendag!

Vanuit een sfeervolle ambiance, namelijk Het Station van Putten wordt de Cultuursalon, een relaxte, interessante liveshow gepresenteerd door Elly van Geest en Myriam Cloosterman.  

Zondag 4 oktober is de start van het vierde seizoen. Tussen 15.00 uur en 17.30 uur interviewen zij zes opvallende Veluwse gasten van jong tot oud op het gebied van kunst, cultuur en maatschappij.
 
Vier oktober is het Dierendag en het programma van de Cultuursalon 4.0 is voor een groot gedeelte gelinkt aan Dierendag. De dierenarts Daan Kranendonk uit Putten komt vertellen over voorvallen op zijn dierenpraktijk en zijn passie voor dieren. Deze passie geldt ook voor de tweede gast, dierenfotograaf Hans Krudde. Hij zal schitterende foto’s tonen van paarden, katten, kippen en honden. Rita Dokter schildert vanuit haar atelier in de koeienstal in Oldenbroek koeien, schapen en ander vee. Zij kan enthousiast vertellen over haar passie en zij zal enkele schilderijen meenemen.
 
Ook is er aandacht voor de kinderboekenweek ‘ Raar maar waar’ en oktober, de maand van de geschiedenis. Margreet van Wijk uit Putten slaat twee vliegen in 1 klap; zij gaat prentenboeken met een historisch perspectief  laten zien, maar ook nieuwe prachtige prentenboeken komen aan bod. Toevallig? spelen dieren vaak een rol in dierenboeken. Leo van Wijk van de Randmeerconcerten komt de concerten van dit seizoen promoten. Hij laat diverse muziekfragmenten horen.
 
Over muziek gesproken; de muzikale noot in de liveshow is nog een verrassing. Wie weet komt er een hondenkoor of kanarie optreden.