Jan Akkerman – My Focus

Jan Akkerman (1946) is al veertig jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederland en treedt vrijdag 24 mei op in Estrado. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen, als Brainbox en Focus, werkte hij samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. 

Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en dance op eigen wijze combineerde

Akkerman toert al jaren over de wereld. Hij speelde meerdere malen op het Montreux Jazz Festival en North Sea Jazz met gastoptredens van Eric Vloeimans en Brown Hill, maakte talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika en gaf concerten in onder meer Rusland, Syrië, Australië en Japan. In 2005 kreeg de gitarist een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre.
 
Bij de show van 24 mei ligt de focus op: FOCUS. De Nederlandse symfonische rockgroep met Jan Akkerman, Thijs van Leer en Pierre van der Linden als spil, die in de eerste helft van de jaren zeventig zeer succesvol is en als één van de eerste Nederlandse groepen internationaal voet aan de grond krijgt.
 
Met het programma MY FOCUS, neemt Jan Akkerman je mee in een tijdscapsule met hits als Hocus Pocus, Silvya, Tommy en House of the King. Maar er wordt ook voldoende aandacht besteed aan de solocarrière van Akkerman. Niet alleen met tijdloze songs als Streetwalker, Am I Losing You en Tommy’s Anniversary, maar ook dankzij de vaste en huidige bandbezetting met Coen Molenaar (keyboard), Marijn van den Berg (drums) en David de Marez Oyens (bas). Ga voor tickets en meer informatie naar www.estrado.nl.
 
                                                                                                                                                                                   
 
Poppodium Estrado
Parkweg 3
3842 AD Harderwijk
 
Jan Akkerman – My Focus
Vrijdag 24 mei 2024
Rock
Aanvang: 20.30 uur
Voorverkoop ticketprijs: €21,25

Jan Akkerman
(Foto Paul Bergen)

Stad als Podium Harderwijk

Adresgegevens


Harderwijk

Meer info