Cultuurhistorische wandeling over landgoed Staverden

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 16 augustus een cultuurhistorische wandeling over landgoed Staverden.

Hij neemt de deelnemers mee langs kasteel Staverden, de watermolen, de Staverdensebeek en de prachtige kasteeltuin met doolhof.

Onderweg vertelt hij over de historie van het landgoed en de cultuurhistorische ontwikkeling van de Veluwe. Ook worden onderweg Veluwse sagen en legenden verteld. De legende van De zwarte vrouw van Staverden en de Wichard sage zullen zeker niet ontbreken. Voor of na de wandeling heeft men de mogelijkheid om op eigen initiatief wat te drinken of eten bij Brasserie Staverden.
 
Start: 14:00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur. Kosten: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Cor Jansen, tel. 06 - 83 548 251.
 
Routebeschrijving:
Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

beek staverden wandeling