Certificaatuitreiking MDT Talent House Harderwijk

Op een feestelijke avond in het Talent House in Harderwijk ontvingen op 24 november maar liefst 28 Harderwijkse jongeren hun MDT (maatschappelijke diensttijd) certificaat. De ceremonie begon met luisteren naar een pianostuk door Naävah, één van de deelneemsters, gevolgd door een kans voor de gasten om zich op te laten maken door Lina, een aspirant make-up artist en mededeelneemster.

De avond eindigde met een inspirerende speech van Mohammed-Ali, wederom een MDT deelnemer en AZC-bewoner uit Syrië, bekend om zijn vriendelijkheid en dienstbaarheid in Harderwijk

Voor hem betekend het veel dat hij na alles wat hij heeft meegemaakt de afgelopen jaren anderen nu mag bemoedigen en inspireren met zijn levensverhaal. Het MDT traject verbond jongeren vanuit diverse achtergronden en culturen met elkaar; van christen tot moslim, praktijkonderwijs tot VWO, AZC'ers tot echte 'Harderwiekers.'

Naomi Spruijt, vertegenwoordiger van de gemeente Harderwijk, was aanwezig om de jongeren persoonlijk te feliciteren. De MDT-ervaring waarbij ontmoeting en omgang met elkaar centraal staat is een initiatief geleid door sociaal werkster en ondernemer Soraya Valenko. Het traject gericht op zelfontplooiing en ontwikkeling bood de jongeren trainingen aan zoals o.a. Spoken Word, dans, professionaliteit en ondernemerschap.

Daarnaast gaf het de jongeren ook de kans om zich via vrijwilligerswerk in te zetten. Hun bijdragen varieerden van het organiseren van beautymiddagen tot het deelnemen aan een verhalenproject met ouderen, het ondersteunen bij lokale festivals en het helpen bij actiedagen voor behoeftigen in Harderwijk.