Cees B. bekent bij rechter voor fraude en witwassen

Door Maarten Westerduin - Cees B., de Harderwijkse ondernemer die op verdenking van fraude en witwassen voor de rechter in Zwolle moest verschijnen, heeft schuld bekend. De uitspraak van de rechter is op 22 augustus.

,,Ik voel me schuldig tegenover de mensen die bij me werken dat het glad de verkeerde kant op gaat met het bedrijf en ik voel me schuldig tegenover mijn vrouw en kinderen.’’ Tekende De Stentor in de rechtszaal op uit de mond van B.

Met zijn bedrijf Biodiesel Kampen verkocht B. brandstof ten onrechte als biodiesel. Er is een moment geweest dat maar 7 procent van de biodiesel echt was. B. zegt dat hij het deed om zijn bedrijf uit de financiële problemen te helpen.
 
Maar daar blijft het niet bij. Want B. geeft ook toe 3 miljoen euro te hebben witgewassen. Het geld werd uitgegeven aan meerdere panden: een vakantiehuis op Bonaire bijvoorbeeld. De Fiod heeft inmiddels voor een waarde van zo’n 45 miljoen euro beslag gelegd op de panden. Daardoor blijven ook de deuren van de nieuwe ijszaak in het centrum van Harderwijk voorlopig gesloten, die destijds op last van de Gemeente Harderwijk is gesloten.

Lees ook:
Harderwijkse ondernemer Cees B. voor de rechter om Biodieselschandaal