CDA ziet Struikterrein als voorbeeld tijdelijke woningen

De woningcorporaties in Harderwijk hebben op korte termijn grote behoefte aan sociale huurwoningen. Zowel de gemeente Harderwijk als de woningcorporaties investeren in de infrastructuur en tijdelijke woningen. 

Het CDA wil graag op het Struikterrein tijdelijke sociale woningen, die voldoen aan hoge isolatiewaarden en energieneutraal zijn en dus voordeliger voor de gebruikers.

Verleden jaar is het terrein aangekocht om ongewenste ontwikkelingen in de vastgestelde structuurvisie te voorkomen. Met als tweede doel de locatie in te zetten voor tijdelijke bewoning van bijvoorbeeld gescheiden ouders, starters en statushouders. ‘Het is mogelijk op het Struikterrein binnen het gestelde budget 50 woningen te realiseren die aan deze voorwaarden voldoen’, aldus Ida Stoevelaar van het CDA.

‘Door zo te bouwen kan deze plek een voorbeeldlocatie worden voor andere gemeenten die kiezen voor het bouwen van tijdelijke woningen.’ Niet alle bewoners van het Nachthok zijn gelukkig met de tijdelijke huisvesting, zij hadden liever definitieve bebouwing gezien. Daarom vindt het CDA het ook belangrijk de omwonenden te betrekken in de ontwikkeling om zo beter draagvlak te creëren voor het toekomstige gebied.

In de raadsvergadering van 8 december dient het CDA daarom een motie in waarin B&W verzocht wordt om samen met UWOON en Omnia op zoek te gaan naar een bouwer, die tijdelijke woningen bouwt die goed geïsoleerd en energieneutraal zijn en omwonenden daarbij betrekt.