CDA’ers actief als vrijwilliger tijdens High Tea op de Klimop

Woensdagmiddag was de recreatiezaal bij reactiveringscentrum Klimop veranderd in een gezellig restaurant waar een ‘high tea’ geserveerd werd. Op de daarvoor geschikte etagères lagen zowel zoete als hartige hapjes.

Het reactiveringscentrum van de Klimop telt 40 eenpersoonskamers, de kamers zijn van alle gemakken voorzien. Cliënten kunnen hier na een ziekenhuisopname revalideren. Voor deze tijdelijke bewoners en hun bezoek organiseert het personeel van de ‘dagbesteding’  in de kersttijd een gezellige middag. Deze woensdag was dat een high tea.

De fractie en bestuursleden van het plaatselijke CDA verrichtte hand en spandiensten, zoals het halen en brengen van cliënten naar de recreatiezaal en hun kamer, koffie en thee schenken en hapjes serveren. Maar er was ook alle gelegenheid om leuke, verrassende en gezellige gesprekken te hebben met de tijdelijke bewoners en hun bezoek. De inzet van de CDA’ers werd zeer gewaardeerd.

‘Door op deze manier met en voor elkaar bezig te zijn, hebben wij letterlijk een kijkje in de keuken van de Klimop kunnen nemen. Het personeel en vrijwilligers van de Klimop proberen het tijdelijke verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, wij hebben grote waardering voor hun fantastische werk. Het organiseren van de ‘high tea’ is daar een goed voorbeeld van’, aldus Ida Stoevelaar.

Klimop vrijwilligers CDA Harderwijk