Carbidschieten niet verboden, maar wel ten strengste afgeraden

Rond de jaarwisseling is het niet verboden om carbid te schieten, maar wordt door de burgemeesters binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland ten strengste afgeraden.

Per gemeente verschillen de regels voor Oud en Nieuw

“Laten we er samen voor zorgen dat deze lockdown zo kort mogelijk duurt", zegt Ton Heerts, voorzitter van de VNOG. "Daarom is ten aanzien van carbidschieten namens 22 VNOG-burgemeesters de dringende oproep: sla een jaar over!” Bron: Omroep Gelderland

Net zoals andere jaren is het buiten de bebouwde kom toegestaan om met de jaarwisseling carbid te schieten, maar wordt wel ten strengste afgeraden

Uiteraard gelden daarbij naast de bestaande regels ook de coronamaatregelen: houd u aan de 1,5 meter afstand en het maximaal aantal personen.
 
Veilig en verantwoord
Bij carbid schieten is het belangrijk dat het veilig en verantwoord gebeurt; niet teveel mensen bij elkaar en verstand van zaken bij het afsteken. 

Regels carbidschieten
  • Carbidschieten is alleen buiten de bebouwde kom toegestaan, van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 2.00 uur
  • Binnen de bebouwde kom is carbidschieten verboden
  • U mag met maximaal 2 melkbussen schieten en u moet de deksels vervangen door ballen
Breng mens of milieu niet in gevaar
Zorg voor minimaal 100 meter afstand van gebouwen van anderen, het schietveld is tenminste 75 meter (zonder openbare paden, openbaar water of (spoor)wegen). Als het carbidschieten plaatsvindt na zonsondergang moet het schietterrein goed worden verlicht. Meer informatie over carbid schieten: wieisdebock.nl of harderwijk.nl/jaarwisseling.