Een Calisthenics park in Harderwijk?

Sinds 15 juni kun je stemmen op het stadsidee van 2020. Er zijn veel mooie ideeën, waaronder een Calisthenics park. Kijk hieronder voor alle informatie over dit idee.

Het park zou echt een enorme verrijking zijn voor ons mooie Harderwijk.

Wie zijn wij?
Wij zijn een groep fanatieke sporters die door de sluiting van de sportscholen naar alternatieven gezocht hebben om toch lekker te kunnen sporten. Op het moment dat men weer mocht sporten in de buitenlucht hoorden wij over een zogenaamd Calisthenics park in Putten. Eenmaal in Putten aangekomen bleek het park uit allerlei klimrekken te bestaan waar je met eigen lichaamsgewicht en zonder attributen heerlijk kunt trainen. Eigenlijk een soort openlucht sportschool waar je op elk moment heen kunt gaan.  Wij vonden dit zo leuk dat we besloten dit vaker te gaan doen, 3 tot 4 keer per week maar liefst. 

Waar we begonnen met een groepje van 3 personen, is het uiteindelijk een groep geworden van 9 fanatieke sporters. Iedereen uit de groep komt uit Harderwijk en woont in Harderwijk. Toch rijden we elke keer 25 minuten naar het park toe. Dit kan anders dachten wij. Waarom heeft zo'n mooie stad als Harderwijk nog geen dergelijk park? En toen stuitten we op het Stadsidee. We besloten ons in te schrijven en stelden een projectteam samen. 
 
Wat willen wij graag?
Wij willen graag een Calisthenics park in Harderwijk zodat onze mede Harderwijkers ook aan deze fantastische manier van sporten kunnen doen. Een dergelijk park is geschikt voor alle niveaus,  jong en oud en voor man en vrouw. Bovendien hoeft men geen abonnementsgeld te betalen en wordt sporten op deze manier dus toegankelijk voor mensen die het zich normaal misschien niet kunnen permitteren. Er kunnen groepslessen gegeven worden en bijvoorbeeld bootcamps georganiseerd worden. Er is van alles mogelijk!
 
Het is onze droom om een dergelijk park in Harderwijk te hebben en wij denken dat het ook fantastisch past bij de uitstraling van de stad Harderwijk!

Wij hebben geen specifieke locatie in gedachte. De Wijde Wellen of het Crescent Park zou een optie kunnen zijn voor het park.
Wel hopen wij op jullie steun om dit plan te realiseren!

Hoe kunt u op ons stemmen?
Stap 1: ga naar het stadsidee door hier te klikken
Stap 2: Klik op Calisthenics Park Harderwijk
Stap 3: Vul uw e-mailadres in en klik op verzenden
Stap 4: Klaar!

Calisthenics park in harderwijk