Bruidspaar Stroosma-Beintema 60 jaar getrouwd!

18 april 2017 zijn meneer en mevrouw Stroosma 60 jaar getrouwd. Zij kregen natuurlijk een felicitatiebezoek van burgermeester Harm-Jan van Schaik.

Op 18 april 2017 is het 60 jaar geleden dat Jan Stroosma en Gaatske Beintema getrouwd zijn in het Gemeentehuis van Sint Annaparochie (FR).

Ze hebben elkaar in de zomer van 1955 ontmoet in Vrouwenparochie. Na 2 jaar verkering te hebben gehad zijn ze op 18 april 1957 getrouwd waarna ze hun 1e woning hebben betrokken aan de Oude Bildtdijk in Sint Jacobiparochie. Hier zijn hun 3 dochters geboren Maartje, Ineke (overleden 01 januari 2012) en Janny.

Na het vervullen van de dienstplicht van 1956 tot 1958 bij de Marine in Den Helder werd er besloten om te verhuizen in 1960 naar Tollebeek (NOP) om daar te gaan werken in het boerenbedrijf. Hier werden nog 2 kinderen geboren de beide zoons Jan en Peter.

Jan had in die tijd besloten om toch iets anders te gaan doen en meldde zich aan bij de opleiding aan de Politieschool in Wassenaar waar hij een interne opleiding ging volgen en alleen in de weekenden thuis was en Gaatske de zorg van de kinderen alleen voor haar rekening nam.

Na het behalen van de benodigde diploma's solliciteerde Jan bij de Politie in Harderwijk waar hij op 16 januari 1966 aan het werk ging als agent.

Toen nog zonder zijn gezin omdat er nog geen passende woonruimte beschikbaar was. Jan zat in die tijd in de kost aan de Hogeweg in Harderwijk. Toen er eindelijk in juli 1966 woonruimte beschikbaar kwam verhuisde ook Gaatske met de kinderen naar Harderwijk.

Jan was van 1966 tot aan de vervroegde pensionering op de leeftijd van 58 jaar werkzaam bij de Politie in Harderwijk als agent, hoofdagent en wijkagent van de wijk de Wittenhagen. Inmiddels wonen ze al 51 jaar in Harderwijk en zijn er 7 kleinzoons en 4 kleindochters en 2 achterkleinkinderen geboren.

Het huwelijksfeest heeft inmiddels plaatsgevonden op 15 april 2017 in de Slenkenhorst en is gevierd met familie, vrienden en kennissen.