Bruidspaar Nispeling-Boom 60 jaar getrouwd

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op dinsdagmiddag 18 april om 14.30 uur een felicitatiebezoek.

Huwelijksjubileum Teun en Rie Nispeling 17 april 2017 

In 1962 verhuisden Teun en Rie Nispeling naar Harderwijk. Het stel was toen 5 jaar getrouwd. Nu op 17 april 2017 vieren ze hun 60 jarig huwelijksjubileum met familie en vrienden. 
Bruidspaar Nispeling Boom 60 jaar getrouwd Harderwijk
 
Als deelnemers aan jongerenvakanties van de Nederlandsche Trekkers Bond ontmoetten zij elkaar begin jaren vijftig. De tochten langs jeugdherbergen en campings werden een ware vakantiepassie en samen trokken ze de jaren daarna met de fiets door België en Frankrijk.  

In 1962 kwam meneer Nispeling voor zijn werk naar Harderwijk om als bedrijfsleider aan de slag te gaan bij Liago Nederland. Het bedrijf voor elektrotechniek was gevestigd op het bedrijventerrein Lorentz. Het stel ging wonen in de nieuwbouwwijk Tweelingstad. De stad lag in die tijd nog aan een wijds IJsselmeer en in de vissershaven rook het naar teer en gerookte paling. Voor de achterblijvers in Dordrecht en Gouda, er was geen snelwegverbinding van de Randstad naar de Veluwe, voelde de verhuizing als een soort emigratie. 
 
Mevrouw aarde snel in een voor die tijd modern huis. Een bezige bij die naast huishouden, opvoeden van de twee zoons een periode actief was als pedicure - manicure. Daarnaast ondersteunde zij haar partner met de administratie toen hij vanuit huis met een nieuwe onderneming startte. Alle jaren bleef er ruimte voor kampeervakanties met de kinderen en trokken zij, inmiddels met de auto, door Europa.  
 
Nu het voorjaar weer is ingezet werkt mevrouw, ondanks een wat stijve rug en stramme gewrichten, nog steeds graag in de tuin. Met wat hulp in de huishouding redt het vitale stel zich dan ook prima en ze wonen nog in hetzelfde huis. Regelmatig trekken ze er samen op uit naar familie en vrienden die verspreid over Nederland wonen. 
 
De twee zoons zijn inmiddels uitgevlogen en ook de 3 kleindochters wonen zelfstandig. Kleindochter Inge woont zelfs al 2,5 jaar in Australië en het was een grote verrassing toen zij onlangs op bezoek kwam. Inmiddels is Inge weer Down Under en hebben opa en oma met wat hulp van de andere meiden via Skype contact. 
 
Op 17 april kwamen familie en vrienden naar Harderwijk om met elkaar het glas te heffen en terug te blikken op een rijk leven in de Zuiderzeestad.  Een fantastische plek en een uitstekende uitvalsbasis.