Bruidspaar Modder - de Leeuw 60 jaar getrouwd

Dinsdag 19 mei 2021 vierde het bruidspaar Modder - de Leeuw hun 60 jarig huwelijksfeest. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht hen een felicitatiebezoek.

Levensloop van Jan en Ity Modder

Ity is geboren in Enschede en de wieg van Jan stond in Sint Pancras (Noord-Holland). Na Jan zijn diensttijd vertrok hij naar Enschede waar hij op kantoor heeft gewerkt bij Vredestein Autobanden. 

Hij was daar in pension bij een mevrouw die al meerdere studenten van de TH op kamers had. In de weekenden kwam er dikwijls een kleindochter van haar met een vriendin koffiedrinken, meegenieten van de gezellige sfeer.

Jan vond die kleindochter erg leuk en daar sloeg de vonk over. In 1961 trouwden Jan en Ity. Jan was inmiddels van baan veranderd en werkte voor van den Bergh en Jurgens in Drenthe. 

Het was de bedoeling dat het echtpaar daar zou gaan wonen maar het werd uiteindelijk Friesland. Zij gingen in Sneek wonen. Jan werd aangesteld als vertegenwoordiger voor grootverbruikers van margarine vetten en "droge" soepen. Na vier jaar werd die functie opgeheven en was het de bedoeling dat ze weer zouden verhuizen, nu naar Emmen.

Ze hadden inmiddels twee kinderen een dochter en een zoon. In Emmen had Jan niet zoveel zin en hij solliciteerde bij de Nationale Levensverzekering Bank, later ING, waar hij werd aangenomen. Na vier maanden opleiding kreeg hij een rayon in en om Alkmaar en zijn ze verhuisd naar Heerhugowaard. Tot zijn 57ste jaar heeft hij daar gewerkt. Jan kon toen met vervroegd pensioen dat heeft hij toen gedaan.

De kinderen waren inmiddels het huis uit. Hun dochter woont in Ursem en heeft samen met haar man drie Woon-Slaap zaken. Samen hebben ze drie kinderen twee dochters en een zoon. De oudste dochter en de zoon werken in de zaak en de jongste dochter studeert aan de hotelschool. Hun zoon is een fotozaak begonnen in Harderwijk. Ook zij hebben drie kinderen. Twee dochters die beide in het St Jansdal ziekenhuis werken op de afdeling Oncologie en de zoon werkt als cameraman in de showwereld. 

Na Jan zijn pensioneren zijn zij grote reizen gaan maken. De Oostkant van de wereld hebben zij bezocht alsmede Zuid-Afrika en de Westkust van Amerika en Canada. Tussendoor trokken ze met de caravan door Europa. De Veluwe kenden zij inmiddels omdat zij een chalet in Kootwijk hadden gekocht. Vanaf begin april tot eind september verbleven zij daar.

In 2017 zijn ze verhuisd naar Harderwijk. Ity is direct lid geworden van de Vereniging van Huisvrouwen en is op medisch zwemmen gegaan ivm rugklachten. Jan is geen verenigingmens, hij vermaakt zich met lezen, puzzelen en fotograferen. Al heel gauw waren ze ingeburgerd. Ze hebben een heerlijk appartement aan de Maltezerlaan met een groot balkon op het Zuiden en een gezellige etage met leuke buren. Fietsen doen ze niet meer maar wandelen en autotochtjes maken het leven hier op de Veluwe heel aangenaam.

Bruidspaar Modder - de Leeuw 60 jaar getrouwd