Bruidspaar J. Vasse en J. Vasse-van Goor 60 jaar getrouwd (video)

Locoburgemeester Gert Jan van Noort bracht het bruidspaar op woensdag 16 december om 11.15 uur een felicitatiebezoek 

Levensloop 60-jarig bruidspaar Vasse & Van Goor, 16 december 2015

Jan Vasse is geboren in1930 en Jantina Vasse-van Goor in 1931, beiden in Avereest, gemeente Dedemsvaart. In Avereest woonden ze in dezelfde straat en zo hebben ze elkaar ontmoet.


In 1953 verhuisden ze naar Harderwijk omdat daar meer werk was. Een groot gedeelte van de familie Vasse was ze al voor gegaan. Jan ging aan het werk bij bouwbedrijf Bruinink en in de vrije uren werd er gewerkt aan hun eerste huisje in de Grote Marktstraat. Tiny ging aan het werk bij de familie van Manen, als huishoudster en woonde daar ook.

16 december 1955 was de trouwdag

Er werd nog een aantal keer verhuisd tijdens het huwelijk, alle huizen werden opgeknapt door Jan zelf. Ze woonden aan de Grote Marktstraat, Couperuslaan, Herman de Manstraat en Vlierburgweg. Sinds 1997 wonen ze met veel plezier aan de Selhorstweg.

Uit het huwelijk werden 3 kinderen geboren: Yolande, Gert en Edith. Alledrie getrouwd en er werden 10 kleinkinderen geboren. Jan heeft zijn hele leven veel plezier gehad in klussen en daarnaast waren zijn postduiven een grote hobby (tot het huisje aan de Selhorstweg). Tiny was altijd thuis bij de kinderen, houdt van lezen en kan goed naaien, wat ze tot de dag van vandaag nog vaak doet vooral voor de kleinkinderen.

Fam. Vasse harderwijk
De laatste jaren doen Jan en Tiny alles samen, fietsen ze graag rond in de regio. Vandaag, 16 december vieren zij hun 60 jarig huwelijk.  ’s middags houden zij een receptie en aansluitend een etentje in restaurant Veluvia aan de haven te Harderwijk.

Bruidspaar Vasse 60 jaar getrouwd Harderwijk