Bruidspaar Dirksen en Dirksen-Termaat 60 jaar getrouwd

Woensdag 18 september viert het bruidspaar Dirksen en Dirksen-Termaat dat zij 60 jaar getrouwd zijn. Loco-burgemeester Gert Jan van Noort  bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek.

Levensloop bruidspaar Dirksen en Dirksen-Termaat

Dhr. J. Dirksen geboren 31 december 1933 te Harderwijk

Mevr. G. Dirksen-Termaat geboren 19 november te Putten
  • J. Dirksen komt uit een gezin bestaande uit ouders en 3 kinderen (jongens) op erg jonge leeftijd is zijn zusje overleden.Hij is geboren in de Kleine Oosterwijk in de binnenstad van Harderwijk en later bouwde zijn vader een huis aan het Hoge Pad. (tegenwoordig Graaf Ottolaan nr 3) Zij ouders hadden een boeren bedrijf.
  • G. Dirksen-Termaat komt uit een gezin met ouders en 7 kinderen, 4 meisjes en 3 jongens. Zij woonden in Putten.Beiden hebben bewust de oorlog meegemaakt, die diepe indruk op hen gemaakt heeft. Mijn moeder de razzia in Putten en mijn vader die nabij de spoorlijn woonde waar veel gebeurd is.
Hoe hebben zij elkaar ontmoet:
Omstreeks 1955 kwamen zij elkaar tegen in de binnenstad van Harderwijk voor de Baron. Het klikte direct (mijn moeder moest na die eerste ontmoeting alleen naar huis en dat wordt nog vaak benoemd). Mijn vader is haar wat later in Putten gaan zoeken en kwam haar zus tegen. Die moest haar zus maar gaan halen, want je kunt natuurlijk niet gelijk aan de deur komen….

Ondanks dat mijn moeder van huis uit Hervormd- en mijn vader Gereformeerd- opgevoed is, was er geen bezwaar van beide ouders om met elkaar om te gaan.

Op 18 september 1959 hebben zij elkaar het ja-woord gegeven, tijdens de kerkelijke inzegening.

Zij kregen daarna 3 kinderen. Twee zonen en een dochter. Het gezin en hun geluk was compleet.
Vader was eerst vrachtwagen chauffeur, maar mijn moeder had er moeite mee dat hij altijd maar van huis was. Daarna kreeg hij een baan bij PTT telecom en heeft o.a. de ontwikkeling van Lelystad en flevoland meegemaakt. Ook na zijn pensioen heeft hij nog jaren hand en span diensten geleverd bij een autobedrijf.

Moeder was de allerbeste huisvrouw en natuurlijk een voorbeeldige moeder. Ze stond altijd voor iedereen klaar en was altijd erg bezorgd en zorgzaam voor haar kroost. Mensen klagen wel eens dat ze een zware baan hebben en hard moeten werken, maar onze moeder heeft wat mij betreft het zwaarste beroep uitgeoefend!

Zij hebben nu een 4-tal kleinkinderen en een achterkleinkind. Dat zijn er niet veel, maar ze zijn er niet minder trots om.
Beiden zijn kerkelijk gezind en zijn gesterkt in hun geloof. Ze kunnen helaas niet meer naar de kerk, maar volgen het wekelijks op tv en ook vanuit de kerk is er nog veel aandacht voor hen en krijgen ze vaak bezoek.

Helaas hebben beiden al de nodige medische ingrepen, ziekten, operaties e.d. meegemaakt, maar hebben het tot op heden telkens overwonnen. Zij beseffen heel goed dat er maar één is die dat mogelijk maakt.

Hun kinderen (volgorde in leeftijd) Migchiel, Henk en Helena, zijn erg dankbaar dat wij gezegend zijn met zulke ouders en hopen dat ze nog lang in ons midden mogen zijn en in de best mogelijke gezondheid.