Bruidspaar de Vogel- de Zeeuw 60 jaar getrouwd

Ze zijn beide in Rotterdam geboren. Joop werd geboren als oudste van 3 jongens, Riet als 2e van de 4, met nog één oudere broer en twee zusjes. Ze kregen al heel jong "verkering".

Hij bracht haar soms op de step naar school en toen hebben ze elkaar 8 of 9 jaar oud al "eeuwige trouw" beloofd.



Als beste vriend van Ger de Zeeuw, de oudste broer van Riet, kwam Joop al jong in de Josephstraat 25 in Rotterdam, waar de vader van Riet een autobeklederij had. Ze kregen al heel jong "verkering", Hij bracht haar soms op de step naar school en toen hebben ze elkaar 8 of 9 jaar oud al "eeuwige trouw" beloofd. Joop was veel te vinden bij de familie De Zeeuw, was kind aan huis. Zelf woonde hij eerst bij zijn opa en oma aan de Diergaardesingel en later met zijn vader en moeder in Crooswijk. Daar was ook het café van de vader van Joop. De Horeca trok hen niet en Joop ging een andere kant op.

Toen Joop van de LTS kwam met zijn metaalopleiding is hij direct gaan werken, o.a. bij de RDM. Hij moest vervolgens zijn dienstplicht vervullen in Bergen op Zoom en 't Harde/Wezep. Riet werkte bij de kruidenierswinkel De Gruijter, maar moest stoppen toen ze ging trouwen, wat zij niet leuk vond. Een paar maanden voordat hij afzwaaide in 1957 zijn ze getrouwd voor "de Wet", om het later in juni nog even over te doen voor de kerk, wat toen best gebruikelijk was. Het jongste zusje Marian was hun bruidsmeisje. Ze bleven wonen bij de oma van Riet op de Josephstraat.

Precies 9 maanden na de bruiloft werd Yvonne geboren, 12 maart 1958. Een auto was er nog niet maar wel een brommer dus als ze ergens heen gingen zaten ze met z’n drieën op de brommer. Toen ze ongeveer 1 jaar oud was zijn ze verhuisd verderop in de Josephstraat, aan de kant van de Nieuwe Binnenweg Daar werd de tweede geboren (nou ja, eigenlijk in het St. Franciscus Gasthuis) in een 2-kamer woninkje. Het was een zoon en hij werd Hans genoemd, geboren op 19 april 1961.

Joop had inmiddels als conducteur op de tram gewerkt, maar kon de wisselende diensten niet goed aan. Daarom is hij bij Industria gaan werken TL bakken lassen maar dat ging per stuk en was niet echt lonend en kreeg hij de kans via zijn toenmalige zwager om bij de Gekro, een destructiebedrijf te gaan werken als bankwerker en later als onderhoudsmonteur.

Toen Riet zwanger was van de derde gingen ze verhuizen naar de 2e Middellandstraat en er kwam bovendien een auto. Wat een luxe! Op 26-6-1962 werd Mirjam geboren. Riet kon hier af en toe aan het werk bij een drogisterij, waar ze in haar latere baan veel aan had. Toen ze 12 1/2 jaar getrouwd waren zijn ze voor het eerst (en het laatst) gaan vliegen naar Londen.

Vanuit hier gingen ze ook bijna ieder weekend naar de camping, waar een tent stond. Eerst naar Vaassen op de Veluwe en later naar Chaam in Brabant. Hier hebben ze veel plezier beleefd met het hele gezin en ook vaak de vader en moeder van Riet aanwezig waren.
Omdat het wat onrustiger werd in het centrum van Rotterdam zijn ze vertrokken naar een "buitenwijk" van Rotterdam, het voormalige dorp Overschie. Hier hadden ze de luxe van een huis met 2 verdiepingen en voor Joop was het dichter bij zijn werk. Riet ging daar aan de slag bij een groothandel in drogisterij- en apotheek-artikelen. Omdat de kinderen naar het middelbaar onderwijs gingen kwam dit extra inkomen goed uit!

Net voor Joop 50 werd stopte het bedrijf waar hij werkte, Gekro. Voor die tijd heel bijzonder vond hij vrij snel een nieuwe baan bij Grenco, waar hij met veel plezier tot aan zijn pensioen gewerkt heeft. Één voor één vlogen de kinderen uit, naar Gouda, Rotterdam en Harderwijk. Niet naast de deur allemaal. Joop en Riet kregen wel meer tijd voor zichzelf.

In 1985 werd hun eerste kleinkind geboren, Daphne. In 1986 volgde Jeffrey, 1987 Dominique, 1989 Maxime en Daniëlle. Wat waren en zijn ze trots op hun kleinkinderen. In die tijd hebben ze ook een vakantiewoning gekocht in Ermelo, waar ze uiteindelijk iedere week minimaal 3 dagen waren.

Na hun pensioen zijn ze definitief naar de Veluwe verhuisd.

De kinderen waren inmiddels verspreid over het land. In deze tijd zijn ze ook vaker op vakantie gegaan, vooral met de broer van Joop, Cock en zijn vrouw Renate.

Na inburgering in Ermelo ging Riet vrijwilligerswerk doen in het St. Jansdal. Later kregen zij een eigen huis in Harderwijk op de Karel Doormanlaan. Nu wonen zij met volle tevredenheid op het Kruithuis. Joop gaat 2 x in de week klaverjassen en Riet zit in haar vrije tijd achter de computer. Daarnaast hebben ze hun wekelijkse verplichtingen. Bezoek aan de markt in Putten en Harderwijk en natuurlijk regelmatig
bezoek aan de kringloopwinkels. In de buurt van Het Kruithuis zijn ze dan ook een graag geziene gast. ook reizen ze het hele land door, naar hun kinderen in Best, Roosendaal en Nunspeet, maar ook voor een paar lekkere dagen vakantie ergens in het land. Sinds 4 jaar zijn ze ook trotse overgrootouders van Sophie, Lars, Lieke en Lana.


Ze hebben veel goede dingen en soms ook wat mindere meegemaakt, maar wat blijft is ondanks dat ze tachtigers zijn, ze nog steeds veel van elkaar houden!