Britse coronavariant ontdekt op ‘s Heeren Loo in Ermelo

Door Harry Schipper – In een van de woongroepen van de Ermelose zorginstelling ’s Heeren Loo is vrijdag de Britse variant van het coronavirus vastgesteld.

Vooralsnog zijn er drie cliënten op het zorgpark besmet met de Britse coronamutatie. Mogelijk drie andere cliënten, evenals twee medewerkers zijn eveneens besmet, zo vermoedt de GGD

De snel oprukkende Britse variant is voor zover bekend niet gevaarlijker dan het ‘gewone’ coronavirus dat nu nog voornamelijk rondwaart in Nederland, maar lijkt wel veel besmettelijker. Daarom is de bezorgdheid om besmet te raken ook veel groter. De coronamutant zorgt in Groot-Brittannië en Ierland voor een enorme overbelasting op zorginstellingen. Ziekenhuizen in Nederland maken zich al op voor een nieuwe golf van besmettingen. Ook in de verpleeghuizen zet men zich schrap.

In een interne mail zijn alle medewerkers van de Ermelose instelling op de hoogte gebracht van de besmetting. De GGD is meteen gestart met een uitgebreid bron- en contactonderzoek. Tot dusver is niet bekend hoe de besmetting heeft kunnen plaatsvinden.
Op ’s Heeren Loo wordt maandag gestart met de vaccinatie van de cliënten.