Bosbad Putten gesloten maar bouw wildwaterbaan gaat door

Subtropisch Bosbad Putten is sinds 15 maart vanwege de uitbraak van het coronavirus volledig gesloten. Op het complex gaat de bouw van de wildwaterbaan echter door. Iedere dag zijn vakmensen, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM, bezig met de constructie van de baan.

Een belangrijk deel van de zogenaamde glijgoten is inmiddels op zijn plaats gezet en de contouren van de meer dan 100 meter lange attractie zijn nu goed zichtbaar.  

Wanneer de wildwaterbaan opengaat is in de huidige omstandigheden niet te zeggen. “Maar de bouw ligt goed op schema om onze nieuwe attractie in de loop van mei in ieder geval gebruiksklaar te hebben”, weet manager Dick Eijlander van Bosbad Putten. Medewerkers van het zwembad zijn ook gestart met het klaarmaken van de buitenbaden voor het zomerseizoen. Dat start traditiegetrouw in de eerste week van mei, maar ook deze datum zal vermoedelijk verschoven worden.
 
Duurzaam

De spectaculaire wildwaterbaan van Bosbad Putten bestaat uit onder meer stroomversnellingen en relaxbassins. De attractie wordt duurzaam voorzien van energie: een hoog rendement warmtepomp is de basis voor alle water- en warmte-installaties. Dankzij de HR-warmtepomp zal de CO2-uitstoot van Bosbad Putten na ingebruikname van de wildwaterbaan niet stijgen ten opzichte van nu. De bouw is te volgen via de Facebook-pagina en www.bosbadputten.nl/volgdebouw.

Subtropisch zwembad Bosbad Putten

Subtropisch Bosbad Putten

Adresgegevens

Zuiderveldweg 6
3881 LJ Putten

Telefoon

T. 0341-341288

Meer info