Boekaniers Botter Parade

Op 19 augustus organiseert shantykoor "de Boekaniers" een uniek evenement: vanaf twee aangemeerde botters en vanuit het Bottermuseum worden u prachtige shanty- en zeemansliederen toegezongen.

'Boekaniers Botter Parade' - Harderwijk

Als vervanging van het jaarlijks terugkerend 'Shanty festival' tijdens de 'mosseldagen' op de Markt van Harderwijk, is het idee ontstaan om op zaterdag 19 Augustus een 'Shanty festival op het water' met als titel 'Boekaniers Botter Parade' te gaan organiseren.

Een podium en uitstraling met Botters bij uitstek geschikt voor een Shanty koor. Mooier kan het niet worden. Zeker als dit dan ook nog in de Hanzestad Harderwijk langs de Boulevard gaat plaatvinden. Volle terrassen alwaar de koren vanaf een Botter gaan zingen.
 
Aan de 'Boekaniers Botter Parade' doen 4 genodigde koren mee. Deze zullen afwisselend een optreden verzorgen vanaf de langs de Boulevard gelegen Botters. Tevens zal een Shanty Koor bij de 'Botterstichting Visafslag' een optreden verzorgen. Het evenement start om 12:00 en eindigd om 17:00 uur met een gezamenlijk optreden van alle koren bij de Visafslag.
 
Shantykoor “de Boekaniers” vindt zijn roots in de 'Hanzestad' Harderwijk, het al meer dan 750 jaar oudevisserijstadje aan de voormalige Zuiderzee in het midden van Nederland. Eind 1994 werden in een advertentie kerels gezocht om samen te zingen. Een klein groepje enthousiastelingen besloot om dat te gaan doen.  Zij kozen als naam: Shantykoor  “de Boekaniers”. Het koor heeft  zo’n 25 leden en zingt Shanty’s en balladen die hun oorsprong vonden op de grote zeilvaart en in de grote havensteden. Dat de stemmen niet altijd even mooi waren was geen probleem, want vroeger aan boord werden de mannen ook niet uitgezocht om hun zangkwaliteiten maar om hun kracht. De zeelui werden vaak in de kroeg geronseld. Vaak werden zij er letterlijk ingeluisd! Wie er sterk uitzag was geschikt om aan boord hard te werken en te zingen!
 

Botter Haven Harderwijk