Boek over opbouw ziekenhuiszorg na faillissement

Gisteren is het boek ‘Opbouw na faillissement’ verschenen, uitgegeven door ziekenhuis St Jansdal en adviesbureau Gupta Strategists. Het verhaal geeft weer hoe in drie maanden tijd de ziekenhuiszorg in Lelystad opnieuw is ingericht.

Ruim een jaar geleden opende St Jansdal op locatie Lelystad de deuren. Dit was een belangrijke mijlpaal tijdens een roerige periode die op de bevolking in Flevoland en alle betrokkenen grote indruk heeft gemaakt.

Het failliet van MC IJsselmeerziekenhuizen was een historische gebeurtenis. Maar ook de opbouw van de ziekenhuiszorg in Lelystad na dit faillissement is bijzonder te noemen. In slechts drie maanden tijd lukte het St Jansdal om een groot gedeelte van de ziekenhuiszorg opnieuw in te richten.

Binnen enkele maanden tijd zijn meer dan vierhonderd mensen aangenomen. Wereldwijd gezien vond de snelste implementatie ooit plaats van het elektronisch patiëntendossier Epic. Het ziekenhuisgebouw werd opnieuw ingericht met apparatuur en communicatiemiddelen. Dit alles terwijl in Harderwijk meer patiënten dan ooit tevoren kwamen.

Dit boek geeft een uniek inkijkje van de vele gebeurtenissen die in korte tijd plaatsvonden, met getuigenissen van betrokkenen. In het boek staan ervaringen en lessen waar beleidsmakers en anderen in een vergelijkbare situatie kennis van kunnen nemen. St Jansdal en Gupta geloven dat dit bijdraagt aan het verbeteren van de zorg in Nederland. Het beschrijft de gebeurtenissen vanuit het eigen perspectief. Het is daarmee per definitie subjectief.

Het boek is voor tien euro (inclusief verzendkosten) te koop via www.stjansdal.nl/webshop