Blije gezichten van bewoners Woonzorgcentrum Kroondomein in Ermelo

Vandaag 16 mei is het een bijzondere dag voor de bewoners van woonzorgcentrum Kroondomein in Ermelo. Familieleden kunnen vandaag vanuit een hoogwerker met hun vader of moeder op afstand praten en zwaaien. (Bekijk de foto's hieronder)

Nadat er corona was uitgebroken op een afdeling van het woonzorgcentrum, mochten de bewoners geen bezoek meer ontvangen, ook de raambezoeken konden niet meer doorgaan.

Janneke Bruintjes en Jolanda van Steeg, twee welzijnszorgmedewerkers, zagen dat de bewoners de bezoekjes enorm misten en gekluisterd waren aan hun eigen kamer. Zo kwamen ze op het idee om een bezoekdag te organiseren. Ze hebbben de Rotaryclub Ermelo ingeschakeld om hen hierbij te helpen. Die hebben namelijk de contacten met bedrijven om één en ander voor elkaar te krijgen.

Eerst is er een brief uitgegaan naar de familie. Op deze manier konden ze aangeven of ze vandaag een bezoekje wilden brengen. Janneke en Jolande hebben hiervoor een planning gemaakt, zodat iedereen genoeg tijd heeft om een praatje te maken. Voor de bewoners die op de tweede of derde verdieping wonen, moest er een hoogwerker geregeld worden.

Dit was zo geregeld, want de man van Jolanda werkt bij Vakschilders Ermelo. Hij heeft zijn baas Dick Bilder gevraagd of hij niet iets kon doen. Hij stond hier gelijk voor open en heeft een hoogwerker geregeld bij Dekker Hoogwerker Verhuur. Jan Kamp, commissaris van de Rabobank Ermelo en lid van de Rotaryclub in Ermelo heeft geregeld dat er nog een hoogwerker bij aanwezig was van Van Asselt Boomverzorging.

Mevrouw van Duinen van één van eerste bezoekers, die naar boven ging in de hoogwerker om haar man te bezoeken. Ze was ontzettend blij hem weer te zien. Ook Bep en Gea bezochten hun 87 jarige moeder op hoogte. Meneer Hovenier woont op de begane grond van het woonzorgcentrum, zijn vrouw woont op de derde verdieping. Hij bracht haar vandaag ook vanuit de hoogwerker een bezoekje. 

Burgemeester André Baars kwam ook een kijkje nemen en vond het een geweldig initiatief.

Om de dag nog een extra tintje te geven heeft Rabobank Ermelo 5 taarten laten bezorgen van Bakkerij van Dongen voor alle bewoners en zorgmedewerkers.

Mevrouw van Duinen bezoekt haar man
(Mevrouw van Duinen bezoekt haar man)

Bep en Gea bezoeken hun moeder
(Bep en Gea bezoeken hun moeder

Zorgmedewerkers nemen taart in ontvangst
(Zorgmedewerkers nemen taart in ontvangst)

Familiebezoeken Kroondomein Ermelo