Blaasmuziek leeft

110 Muzikanten uit heel Nederland komen zaterdag 30 januari naar het Harmoniegebouw in Harderwijk voor de jaarlijkse Winter Play In. 

Voor de tiende achtereenvolgende keer organiseren de Stedelijke Harmonie Harderwijk en Crescendo Ermelo dit muzikale evenement.

Om 10:00 ’s morgens wordt het Play In Orkest opgericht en krijgen de muzikanten hun muziek uitgereikt. Onder leiding dirigenten van Silva Soepboer en Wendy Biljard worden de werken ingestudeerd. De beide dames hebben muziek uitgezocht dat goed speelbaar is voor de muzikanten. Een van de werken is weggelegd voor een solotrompettist. Wie dat gaat worden weet men nog niet, dat wordt pas “uitgevochten” als het werk op de lessenaar komt.

Een streven voor de organisatie is dat er elk jaar een nieuw stuk op de lessenaar komt. Dit jaar is dat “Soldaat van Oranje” van de gelijknamige musical. Tevens is dit een groot werk waar de muzikanten hun tanden in kunnen zetten.

Wendy en Silva zullen naast het instuderen van de werken ook aandacht besteden aan de presentatie. Hoe verzorg je een concert, welk licht gebruik je bij welk muziekstuk. Wat vertelt het muziekwerk de toeschouwer. De zithouding van de muzikant zal ook ter sprake komen. Allemaal enorme leermomenten voor de deelnemers.

Concert

Om 16:00 uur zal er een concertje worden gegeven voor belangstellenden. Dit concert is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Harmoniegebouw aan de Deventerweg 42 te Harderwijk.
110 Muzikanten uit heel Nederland komen zaterdag 30 januari naar het Harmoniegebouw in Harderwijk voor de jaarlijkse Winter Play In.