Bijzondere Singer-songwriter David Philips in de Catharinakapel

In november 2014 en april 2015 trad David Philips op in de Catharinakapel naar aanleiding van een bliksemtour in Nederland. 

De Engelse singer/songwriter gaf twee prachtige concerten met zijn Indie-muziek en zijn veelbesproken sigaarkist gitaar. Op verzoek komt hij weer naar Harderwijk op vrijdag 22 april.

De biografie van David Philips is indrukwekkend, hij speelde tot dusver bij het Delhi Jazz Festival in India tot Australië, van Amerika tot Nederland. Begonnen als jazz-muzikant is hij langzamerhand gegroeid naar de Indiefolk. Hij leeft momenteel in Barcelona waar hij alle muziekstukken schrijft. David is een multi-instrumentalist, een begenadigd gitaarspeler en heeft ronduit een goede stem.

Zijn debuut cd Heal Yourself Alone schreef en produceerde hij zelf. The Rooftop Recordings is zijn tweede cd en is evenals zijn debuut ook door hemzelf geschreven en geproduceerd. Het verschil deze keer is het ontbreken van begeleiding: het is alleen en puur Philips. De nummers zijn gestript tot de essentie: alleen stem, gitaar, een beetje mondharmonica nu en dan en misschien wat voetenwerk. Vooral zijn spel op de sigaarkist gitaar is van fenomenale klasse. Zijn laatste CD If I Had Wings, is weer een avontuurlijke afspiegeling van zijn talent als Jazzgitarist maar ook als producer. Deze cd is zeer lovend door de muziekpers ontvangen. De laatste jaren tourt David veelvuldig in Europa.

Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten zijn € 8,00 in de voorverkoop en € 10,00 aan de zaal. Reserveren via www.catharinakapel.nl.