Bijnieruitputting, De welvaartsziekte van deze eeuw

Bijnieruitputting, of ook wel burn-out genoemd, is de grootste epidemie die er in ons land gaande is.

Oorzaak is meestal chronische blootstelling aan stress

Jack van Dijk geeft hierover een lezing in Centrum de Zin op dinsdag 17 november. Jack van Dijk is Orthomoleculair geneeskundige en geeft een lezing tijdens de maandelijkse Gezondverstandavonden (elke derde dinsdag van de maand), waar steeds natuurlijke gezondheid centraal staat. Deze goed bezochte avonden worden georganiseerd door Centrum de Zin en Samenwerkende Therapeuten Noordwest Veluwe STNV.
 
Mensen met bijnieruitputting hebben een groot risico op een hele reeks van aandoeningen waarvan (chronische) vermoeidheid de belangrijkste is. Een bekend voorbeeld van bijnieruitputting (of het voorstadium daarvan) is burn-out. Vandaag de dag komt in Nederland (dreigende) bijnieruitputting vaak voor, ook reeds bij jonge mensen van nog geen 30 jaar. In zijn lezing legt Jack van Dijk uit wat Bijnieruitputting precies is en wat de gevolgen zijn voor de maatschappij.
 
De lezing van Jack van Dijk in Centrum de Zin (hoek Stationslaan – Verkeersweg in Harderwijk) begint om 20.00 uur. Zaal is open om 19.30 uur. Entree € 10. Aanmelden is niet verplicht, maar stelt STNV zeer op prijs via: [email protected] of 06 231 606 40