Bibob-beleid Harderwijk definitief vastgesteld

Het college van B&W heeft op 29 september 2015 het “Bibob-beleid gemeente Harderwijk” definitief vastgesteld.

Het concept “Bibob-beleid Harderwijk” heeft met ingang van 8 juli 2015 voor een ieder ter inzage gelegen in de Stadswinkel.

Vanaf dat moment konden belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken hun zienswijze kenbaar maken. Het “Bibob-beleid Harderwijk” treedt in werking de dag na deze bekendmaking.

Het doel van het Bibob-beleid is dat dit leidt tot “zuiver zaken doen” Zowel voor de gemeente (als vergunningverlener) als voor de burger/ondernemer (als aanvrager/houder van de vergunning) is dit van belang. Het is belangrijk voor de integriteit van de gemeente en daardoor wordt voorkomen dat zij ongewenste activiteiten (bijv. witwaspraktijken) faciliteert en mogelijk maakt door de vergunningverlening. Verder is de uitvoering van het beleid belangrijk voor het economisch klimaat en dat komt weer ten goede aan zuiver ondernemerschap in de stad.

In de beleidsregel wordt aangegeven op welke wijze de Wet Bibob wordt toegepast. Voor vragen omtrent dit beleid kunt u contact opnemen met mevr. J.M.A. van Eys (tel. 411 911).