Bibliotheek Noordwest Veluwe neemt de VoorleesExpress over

VluchtelingenWerk Oost Nederland is gestopt met de uitvoering van de VoorleesExpress in de gemeente Harderwijk. Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft dit waardevolle project overgenomen. De Bibliotheek heeft de kennis in huis en ontvangt het project met open armen. De overdracht is in nauw overleg met de gemeente Harderwijk tot stand gekomen.

Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool.

Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.
 
Wat doet de VoorleesExpress?
Bij de VoorleesExpress worden kinderen in de leeftijd van drie tot zes jaar met een taalachterstand 20 weken thuis voorgelezen door een enthousiaste vrijwilliger. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.
 
In september 2018 start het nieuwe seizoen die onder regie van de Bibliotheek Noordwest Veluwe wordt uitgevoerd. Belangstellenden voor het project kunnen contact opnemen met Sandra Timmer, projectleider – voorleesexpress@bnwv.nl