Bibliotheek Harderwijk per 2 september gehuisvest in Huis van de Stad

Vanaf zaterdag 2 september is de bibliotheek van Harderwijk gehuisvest in het stadhuis aan de Havendam

Daarvoor hebben vandaag (dinsdag 6 juni) de bibliotheek Noordwest Veluwe en de gemeente Harderwijk een huurovereenkomst ondertekend.

In de nieuwe sfeervolle bibliotheek vindt u niet alleen de boek-uitleen, maar ook media als luisterboeken, e-books en dvd’s. Ook is er een uitgebreid aanbod aan cursussen, digitale spreekuren, het Taalpunt, fijne werkplekken en app camps voor kinderen en volwassenen. Er is volop ruimte om te experimenten met nieuwe digitale toepassingen en interessante activiteiten zoals literaire cafés, boeiende ontmoetingen met schrijvers en debat. Een ontmoetingsplek waarin contact, ontwikkeling en ontspanning centraal staat. 

Ontmoeting in het stadhuis

De bibliotheek komt in de publiekshal op de begane grond van het stadhuis. Op de begane grond wordt een aantrekkelijke en uitnodigende ‘plaza’ gecreëerd. Een plaza waarin ontmoeting centraal staat! En waar diverse functies, waaronder de bibliotheek, samenkomen. Zo zijn er balies en spreekcorners voor de gemeentelijke dienstverlening en het Sociaal Domein.

Kan er aan een grote tafel een fair trade kopje koffie of thee worden genuttigd en de krant worden gelezen. In de plaza is gratis WiFi en met een mobiele device kan door bezoekers even ‘aangeland’ worden. Bijvoorbeeld in het werkcafé. Op verschillende plekken in de plaza is er ruimte voor tentoonstelling door onder andere het Stadsmuseum. Daarnaast vestigen straks ook het streekarchivariaat, schuldhulpverlening en slachtofferhulp zich in het stadhuis. Met recht een Huis van de Stad! 

Open en transparant stadhuis

In het stadhuis is ruimte beschikbaar gekomen voor verhuur aan maatschappelijke partners door de renovatie van het stadhuis. De ruimte in het stadhuis wordt namelijk effectiever ingedeeld.

Het stadhuis wordt getransformeerd van een gesloten donker gebouw naar een open en transparante omgeving. De renovatie stimuleert participatie, samenwerking en netwerken en maakt het mogelijk een moderne en eigentijdse bedrijfsvoering neer te zetten. Zo draagt de renovatie bij aan een betere dienstverlening en verbinding met de samenleving.

Daarnaast worden er Arbo-technische verbeteringen gedaan, zoals de verbetering van de luchtvochtigheid en ventilatie. Ook worden er energiebesparende maatregelen getroffen, waardoor het stadhuis duurzamer wordt en gebruikskosten worden verlaagd. Naar verwachting is in juli 2017 de renovatie gereed.

Het stadhuis is straks een omgeving waar mensen graag komen en waar ze zich welkom voelen. Inwoners, ondernemers, instellingen, verenigingen en medewerkers. Welkom dus in het Huis van de Stad. Het huis van ons allemaal!