Bewoners Stromenwaard en Helmbloem besparen op energie

Een flink team vrijwilligers van energiecoöperatie Endura Harderwijk en gemeenteraadsleden ondersteund door medewerkers van Uwoon, Zorgdat en het maatschappelijk werk belden zaterdagmiddag 18 maart aan bij ruim vijfhonderd deuren in de Stromenwaard en Helmbloemmeen.

De komende weken kunnen de bewoners daar geheel gratis hulp krijgen om hun energierekening te verlagen en hun wooncomfort te verhogen

Het initiatief komt van de gemeente om bewoners te helpen hun energiekosten te verlagen. Een klusteam plaatst op afspraak gratis o.a. tochtstrips, radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen en ledlampen.

Op de uitnodigingsbrief van de gemeente blijken in de praktijk niet alle huishoudens te reageren. Bij drie eerdere huis-aan-huisacties steeg het aantal aanmeldingen alsnog aanzienlijk. Ook nu troffen de bezoekteams veel huishoudens die om uiteenlopende redenen het klusteam nog niet hadden besteld. De deelnemende raadsleden konden zelf ervaren dat persoonlijke benadering veel toevoegt en door de meeste bewoners zeer wordt gewaardeerd. 

Gemeente en Endura streven naar duizend ‘klanten’ voor het energie-klusteam. Informatie en aanmelden: https://www.endura-harderwijk.nl/nieuws/hulp-bij-energie-besparen/

Hulp met energie Endura Harderwijk
(Foto Petra Lievense)