Bewoners appartementen Randstaete en de Plantage bezorgd over herbouw Randmeer in Harderwijk

Begin juli werd de CDA-fractie geïnformeerd door de eigenaar woningcorporatie Habion over de sloop en herbouwplannen van Woonzorgcentrum Randmeer, 177 appartementen, waarvan 104 sociale huur en 73 vrije sector.
 

Het CDA Harderwijk-Hierden heeft schriftelijke vragen aan B&W gesteld over o.a. de betrokkenheid van de omwonenden van Randmeer, parkeren, verstening, het verdwijnen van flora en fauna en de verwachte toe te nemen drukte op het terrein en het Westeinde.

‘Bewoners voelen zich overvallen door de concrete plannen van Habion, zonder daar vooraf in meegenomen te zijn’, zegt raadslid Ida Stoevelaar. ‘Er is een verdubbeling van het aantal appartementen voorzien met alle gevolgen van dien.’ 5 jaar geleden al, toen sloop dreigde en Randmeer een andere bestemming zou krijgen, spande het CDA zich in voor het behoud van Randmeer voor de Harderwijkers.  Het lukte toen om de bestemming als woonzorgcentrum te behouden.

Nu echter maken de bewoners van de naastliggende appartementengebouwen ‘Randstaete’ en ‘Residence de Plantage’ zich grote zorgen over de nieuwbouwplannen. Dit blijkt uit gesprekken die het CDA met de bewoners gevoerd heeft. Deze bezorgdheid was aanleiding voor het CDA om B&W om duidelijkheid te vragen. Hopelijk kunnen de antwoorden op de schriftelijke vragen de zorgen van de bewoners enigszins wegnemen.

(Foto: Habion)

Lees ook:
Plannen herontwikkeling Woonzorgcentrum Randmeer Harderwijk in nieuwe fase