Beweegboxen geven nog meer beweegplezier voor peuters SKH

Peuters zijn van nature nieuwsgierig en hebben veel energie. Ze genieten van bewegen en hebben maar weinig aanmoediging nodig om actief bezig te zijn. En dat is fijn want bewegen is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van peuters.

Dat actief spelen en bewegen de groei van spieren stimuleert, de coördinatie verbetert en een gezonde levensstijl bevorderd zal niemand verbazen

Maar bewegen bevordert ook het concentratievermogen van een peuter, verbetert het humeur en vermindert stress. Bovendien kan beweging bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, wat essentieel is voor de algehele gezondheid van een kind.
 
Binnen alle speelzalen van SKH wordt daarom ook iedere dag aandacht besteed aan het actief bewegen. Dit kan eenvoudig worden gedaan tijdens de speeltijd buiten, binnen dansen op muziek of leuke beweegliedjes en simpele spelletjes zoals verstoppertje. Het is belangrijk om activiteiten aan te passen aan de leeftijd en capaciteiten van de peuter. Het doel moet zijn om beweging leuk en uitdagend te maken, maar ook veilig.
 
Om het samen bewegen nog aantrekkelijker te maken komt iedere 14 dagen, Sven de beweegcoach van GA! de speelzaal bezoeken voor een actief gymuurtje. Dit levert nieuwe inspiratie en spelideeën op voor peuters en leidsters. Ook zijn er speciale boxen met beweegmateriaal voor peuters aangeschaft. De box is door SKH en GA! samen ontwikkeld. Alle speelzalen kunnen nu beschikken over een ruim assortiment aan beweegmateriaal.

Door samen te bewegen en plezier te hebben met onze peuters leggen we Spelenderwijs een sterke basis voor een gezonde levensstijl op lange termijn.

Bewegen met peuters Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info