Beleef de Week van de Mediawijsheid in de Bibliotheek

Op 18 november start de Week van de Mediawijsheid met als thema ‘Feit, Fake of Filter: hoe word jij beïnvloed?’. Een week lang organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe diverse activiteiten voor jong én oud. 

Zo kun je bijvoorbeeld kennis maken met Virtual Reality (Oculus Rift-bril) en zelf aan de slag met de nieuwste digitale snufjes in de WoWi!bus.  Iedereen is van harte uitgenodigd.

Oculus Rift
De Oculus Rift is een VR bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld ontwikkeld voor gamers. Het toestel meet de bewegingen van jouw hoofd zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in het spel. Dit zorgt ervoor dat jij je meer ondergedompeld voelt in de virtuele wereld. 

Iedereen van jong tot oud is van harte welkom om op 19 november vanaf 10.00 uur in Bibliotheek Harderwijk deze virtual reality te ervaren. Je hoeft je niet van te voren aan te melden.

Botje Bij
In de Bibliotheek Ermelo en Harderwijk brengen we op een speelse manier kleuters in aanraking met techniek. Ze maken er namelijk kennis met programmeren door instructies te geven aan Botje Bij: de programmeerbare robot. 

Botje Bij is er op 25 november vanaf 14.00 uur in Bibliotheek Harderwijk en op 23 november vanaf 13.00 uur in Bibliotheek Ermelo.

WoWi!
Deze mobile ‘Fablab’ geeft een unieke kans om kennis te maken met de nieuwste digitale snufjes. WoWi! is een bus vol nieuwigheden, die je laten zien wat de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen op het gebied van programmeren, robotica, industriële vormgeving en mediavormgeving zijn. Je kunt kennismaken met innovatieve apparaten en gadgets zoals bijvoorbeeld 3D-printers en de Makey Makey, een uitvinderskit voor in de 21e eeuw! De toegang is gratis en iedereen is welkom.

De bus staat op 19 november vanaf 10.00 uur voor Bibliotheek Ermelo en op 25 november vanaf 12.00 voor Bibliotheek Putten.

FIFA17 Gametoernooi
Voor jongeren organiseert de Bibliotheek een FIFA17 Gametoernooi in Bibliotheek Nunspeet. Ben jij de FIFA koning van jouw vriendengroep? Heeft élke tegenstander het zwaar tegen je? Wil je graag je FIFA skills laten zien? Meld je dan aan voor het FIFA 17 toernooi op de Playstation 3 en misschien word jij wel de winnaar! 

Het toernooi is op 25 november van 18.00 tot 20.30 uur. Alle jongeren tussen 11 en 18 jaar zijn van harte welkom. Aanmelden is gratis en kan door e-mail te sturen aan [email protected].

Voor informatie over deze activiteiten en andere in de Week van de Mediawijsheid verwijzen we je graag naar onze website www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl