Bedrijventerrein Lorentz in Harderwijk heeft een nieuwe wijkagent

Onlangs hebben er een aantal inbraken plaatsgevonden op bedrijventerrein Lorentz III in Harderwijk. Daarbij is gebleken dat conventionele beveiligingsmaatregelen niet afdoende zijn. 

Detectie via infraroodcamera's is bijvoorbeeld omzeild door gebruik te maken van speciale pakken. Het kan echter ook al volstaan om jezelf in aluminiumfolie wikkelen om ervoor zorgen dat je niet gedetecteerd wordt

Bij sommige types thermische camera’s volstaat het al om volledig in het zwart gekleed te gaan. Er zijn echter inmiddels camera’s op de markt die werken met radardetectie. Deze zorgen ervoor dat bovenstaande voorbeelden niet werken. Deze camera's zijn wel kostbaarder dan de reguliere infrarood camera’s.

Meer weten? Neem dan contact op met Ruben Rademaker van Securitas via 06 28657199 of [email protected]

Camera in beeld

Bij inbraken is het belangrijk dat de politie direct de beschikking kan krijgen over mogelijke camerabeelden welke gemaakt zijn. Dat kunnen ook de camera's zijn die bij ondernemers op het terrein staan of aan de gevel hangen en die mogelijk een stuk van de openbare weg in beeld brengen. Om ervoor te zorgen dat de politie weet waar camera's hangen, is het mogelijk deze aan te melden bij 'Camera in beeld'. De politie kan dan direct contact opnemen, zonder dat er kostbare tijd verstrijkt.  

Wat is Camera in Beeld?

Camera in Beeld is een politiesysteem, die alle (particuliere en overheids-)camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in uw wijk, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden.

Nieuwe wijkagent Lorentz

Bedrijventerrein Lorentz heeft een nieuwe wijkagent, Pieter Eilander. Pieter is te bereiken per mail via [email protected] of via 0900 8844.

Pieter Eilander wijkagent Lorentz Harderwijk
(Pieter Eilander - wijkagent Lorentz Harderwijk - eigen foto)
 

Bedrijvenkring Harderwijk

Adresgegevens

Postbus 115
3840 AC Harderwijk

Telefoon

T. 06-40442902

Meer info