BBQ-livestream t.b.v. Support Casper was een spektakel

Afgelopen zondag, 7 juni, gingen 18 teams een strijd aan tijdens de eerste BBQ-livestream wedstrijd, waarbij geld werd ingezameld voor Support Casper.

De teams bereidden op hun eigen locatie verschillende gerechten op de BBQ, die op afstand werden beoordeeld door de vakkundige jury, o.a. bestaande uit Felix Wilbrink en Angelique Schmeinck. Via de livestream werd er gedurende de wedstrijd geschakeld tussen de verschillende locaties.

Organisator John van de Ven van Gastropedia: “Net als de horeca, zijn ook veel mensen werkzaam in de evenementenbranche, de afgelopen weken zeer zwaar getroffen. Maar stilzitten past niet bij deze doelgroep en juist daarom waren we allemaal gemotiveerd om ons in te zetten voor het goede doel: een waardevolle bijdrage leveren aan het onderzoek van Support Casper!“

BBQ-wedstrijd
Het event werd gepresenteerd door Puck van Kerkhoven en zij had de volgende juryleden onder haar hoede: Felix Wilbrink (voorzitter), Barbara Verbeek, Angelique Schmeinck, Jaap Sloof en Leonie Geenen (Support Casper). [CH1] Elke team maakte drie gerechten klaar waarbij de hoofdingrediënten voor iedereen hetzelfde waren: mosselen, paling en kalfsvlees. De teams waren qua sauzen en garnituren vrij om de gerechten zelf af te maken. De deskundige jury beoordeelde via de livestream de verschillende gerechten van de teams. De foto’s van de gerechten kunt u vinden op www.gastropedia.nl.

Aan het einde van de middag werd team Spakenburg als winnaar uitgeroepen.

Lou Prince was aanwezig om tussendoor een geweldig optreden te geven. De livestream was te volgen via de facebookpagina’s van de verschillende deelnemende teams.

Opbrengst
Aan het einde van het geslaagde evenement mocht Leonie Geenen namens Support Casper een cheque in ontvangst nemen met daarop het mooie bedrag van € 5.000. De opbrengst is geweldig, en om in deze tijd zoveel geld bijeen te brengen op een zondagmiddag BBQ is een knap staaltje werk van alle teams en vrijwilligers.

OVER SUPPORT CASPER?
Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. Alvleesklierkanker is, na longkanker, de meest dodelijkste soort kanker in ons land. Iedere dag overlijden er 8 mensen. Van de gediagnosticeerde patiënten sterft 93% binnen een half jaar.

Support Casper is de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker, door gebruik te maken van verschillende oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie; Daarnaast zorgt de stichting voor een grotere bewustwording voor deze ernstige vorm van kanker door mensen te informeren en publieksactiviteiten te organiseren.

Prof. dr. Casper van Eijck is het gezicht van de campagne van Support Casper. Hij is oncologisch chirurg aan het Erasmus MC, gespecialiseerd in alvleesklierkanker. Daarnaast is hij clubarts van Feyenoord.  Met het geld dat wordt opgehaald door Support Casper heeft Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC) een multidisciplinair team samengesteld, het OVIT-consortium (oncolytische viro-immunotherapie), bestaande uit artsen en wetenschappers van diverse academische centra. Zij doen baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van viro- immunotherapie.

Live BBQ support Casper