Bak energie en een overrompelende sound met Broken Brass Ensemble bij Estrado

Na een verpletterende indruk tijdens Record Store Day 2015, keert Broken Brass Ensemble op 16 september terug naar Harderwijk om Estrado op zijn kop te zetten. Het optreden begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt €10 voorverkoop, €12,50 aan de deur. Kaarten zijn te reserveren via www.estrado.nl

De injectie die Broken Brass Ensemble aan de New Orleans marching band-sound geeft, is onweerstaanbaar.

De band mixt de traditionele New Orleans-brass met hiphop-, funk-, jazz- en balkan-invloeden en maakte met die eclectische sound de afgelopen jaren hard furore in binnen- en buitenland. De band zette iedere zaal en ieder festival op zijn kop. North Sea Jazz, Into the Great Wide Open, Paradiso, Oerol, Vera Groningen, Eurosonic/Noorderslag, Zwarte Cross, Paaspop, Kendall Calling (UK), Shambala (UK), GreenMan (Wales), Fusion (DU) en meer dan 200 andere podia en festivals gingen overstag voor de bak energie en de overrompelende sound van Broken Brass Ensemble.
 
Afgelopen jaar verscheen het debuutalbum ‘Brasshopper’ bij Goomah Music. De sound waarmee Broken Brass Ensemble de festivals en zalen de afgelopen jaren heeft veroverd, werd in de Electric Monkey Studio (bekend van hun werk met Caro Emerald, New Cool Collective, Jungle By Night en Fink) verder uitgewerkt. Samen met Benjamin Herman, Ruben Hein, Rico en Harmen van Town of Saints heeft Broken Brass Ensemble hun toch al eclectische sound verder uitgediept.
 

In 2016 gaat Broken Brass Ensemble verder met waar ze drie jaar geleden mee zijn begonnen: heel veel live spelen.

De band gaat in ieder geval verder met het veroveren van de UK, waar de band in januari in grotere zalen speelde dan in hun thuisland en worden er nog meer buitenlandse festival aangedaan. Ook krijgt ‘Brasshopper’ een opvolger en komt in het voorjaar een langgekoesterde wens uit: remixen van tracks van ‘Brasshopper’.
 
Zowel voor als na de show zal vinyl DJ Pierre August jullie trakteren op de lekkerste plaatjes. Trek de dansschoentjes dus maar aan!