Audio Adam in Estrado Harderwijk

AUDIO ADAM bestaat uit Tjerk Koekkoek, Jasper Dijkstra, Ronald Maas en Robert-Jan Zigterman en treedt vanavond om 20.30 uur op in Estrado Harderwijk.

De band beschikt over een gezonde dosis Groningse nuchterheid en een goed gevoel voor humor, maar het is ook een band met ambities.

Samen met producer Guido Aalbers (Miss Montreal, Bertolf) heeft Audio Adam een eigen sound weten te creëren, waarbij het internationale geluid een hoge dosis energie bevat.

Dat de muziek van Audio Adam vol energie zit is mede te verklaren door de positieve ‘flow’ waarin de band momenteel zit. In zijn relatief korte bestaan heeft Audio Adam al een aantal belangrijke mijlpalen weten te bereiken: ze werden verkozen tot 3FM Serious Talent, speelde door het ganse land tijdens de Popronde en stonden namens de provincie Groningen in de finale van de Sena Awards en op 6 maart is met Moving Down The Grey Line het tweede album van de Nederlandse rockband Audio Adam verschenen. De band noemt Snow Patrol en Starsailor als belangrijke invloeden en al luisterend naar sterke liedjes als Old Side Up en Strong Enough snappen wij dat heel goed.

Het debuutjaar van The Press and the President was een stormachtig begin voor de band. De jongens releasden in eigen beheer hun eerste EP en die werd goed opgepikt. Het resulteerde in shows met grote (inter-)nationale bands in de bekende zalen van Nederland, daarnaast pakten ze airplay op 3FM en mochten ze gebruik maken van de Hedon Beurs.

Tussendoor werd nog een split-EP gereleased waarop onder andere de single Roadtrips and Campfires te horen was die wederom airplay kreeg op 3FM. Na een klein jaar hard werken heeft The Press and the President hun nieuwe EP gepresenteerd. Wederom werd in eigen beheer de plaat geproduceerd, dit maal met hulp van Pim Mulders. Met de single ‘The Recovery’ werd al een fijn voorproefje gegeven op de EP ‘The Passage of the Iron Rod Through the Head’. Begin juni releasden de jongens de fysieke EP in een uitverkocht Hedon.

Datum: 30 oktober 2015 tot 30 oktober 2015
Tijd: 20.30 uur
Locatie: Estrado