‘Asbestdelver’ krijgt plek in Waterfront

Het beeld de Asbestdelver, een kunstwerk van Johann Robert Korn, ooit een geschenk van het personeel aan de directie van Asbestona voor het veertigjarig bestaan van het bedrijf, krijgt een plek in de derde fase van het Waterfront.

Door Petronelle van het Goor - Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders als antwoord op schriftelijke vragen van D66. Het college gaf eerder aan geen prominente plek te willen voor het beeld, vanwege de vele negatieve associaties met asbest.

Politiek Harderwijk kwam in verweer en tachtig procent van de Harderwijkers wilden het beeld wel graag op een prominente plek zien, bleek uit een poll van de Stentor. Het is onderdeel van de Harderwijker geschiedenis. Een onderdeel dat zowel positieve als donkere kanten heeft. Beide kanten mogen gezien worden, aldus Harderwijk.

En dus komt het college terug op de eerdere mening en krijgt het beeld toch een prominente plek in het Waterfront. Dat kan nog wel een paar jaar duren, omdat de derde fase van het Waterfront nog in ontwikkeling is.

Kunstwerk De asbestdelver

Lees ook:
Verdwenen beeld gezocht!