Arabicana in de Catharinakapel Harderwijk met No Blues

No Blues is een bijzondere band. Uit de versmelting van Westerse en Arabische rootsmuziek ontstaat een eigenzinnige stijl, waarin onder meer gospel, blues, country en traditionele Arabische muziek te horen valt. 

Waarin muzikale en culturele grenzen met gemak worden overschreden. Op donderdag 17 maart geeft de band om 20.15 uur een optreden in de Catharinakapel.

Ondanks het tienjarig bestaan van de band bezit het nieuwe album Oh Yeah Habibi dat zij in de Catharinakapel presenteren de directheid van een debuutplaat. Ud-speler Haytham Safia: “Qua vorm gaan we terug naar de pure klank van gitaar, ud, contrabas en percussie.” Anders dan op de vorige vijf albums kiest NO blues er nu ook voor om in te haken op de actualiteit. Zo refereren nummers als Exodus en World Keeps On Turning aan het vluchtelingenprobleem en Two Trains en Gods Move aan religieuze thema's.

"We merkten hoe na de aanslag op Charlie Hebdo onze muziek op het podium een andere energie meekreeg," aldus bassist Anne-Maarten van Heuvelen. "We waren muzikaal gezien al een politiek statement, maar willen dat nu ook tekstueel opvolgen. We zijn nooit een politieke band geweest, maar zijn ook geen wegkijkers.”

De toegang bedraagt € 8,00 (voorverkoop) en € 10,00 aan de zaal. Kaarten zijn te bestellen via www.catharinakapel.nl.