Annie van Ruitenbeek - Derksen viert haar 100ste verjaardag

Annie van Ruitenbeek - Derksen is 18 januari 100 geworden! Om dat te vieren bracht burgemeester Harm-Jan van Schaik haar maandag 20 januari een felicitatiebezoek.

Annie van Ruitenbeek 100 jaar Harderwijk

Levensloop Annie van Ruitenbeek - Derksen

Annie van Ruitenbeek - Derksen is het derde kind van een gezin met acht kinderen. Haar vader en moeder hadden een groothandel in groente en fruit. Het gezin Derksen had ernstig te lijden onder de Tweede Wereldoorlog en raakte bijna alles kwijt.

In 1946 ontmoette ze Anton van Ruitenbeek op de bruiloft van haar twee zussen. Hij was ernstig gewond geraakt in de laatste dagen van de oorlog. Na een lange revalidatieperiode was hij weer in staat om te werken.

In 1949 zijn ze getrouwd en begonnen een rijwielzaak in Achterveld. Hier werden ook hun vier kinderen geboren.

In 1961 verhuisde het gezin naar Harderwijk, naar de Smeepoortstraat 33-35. Hier werd de rijwielzaak van familie De Vroom overgenomen. Omdat het woonhuis erg groot was besloot ze een pension te beginnen (Tegenwoordig B&B). In de zomer werd onderdak verleend aan toeristen en in de winter aan militairen die in Harderwijk een opleiding genoten. Tijdens de ontwikkeling van zuidelijk Flevoland had ze ook gasten die werkzaam waren in de aan te leggen polder. 

Voor deze mensen moest ze koken, lunchpakketten en ontbijt maken. Al met al was het een hele drukte; gezin, rijwielzaak en daarnaast ook het pension. Het heeft haar veel verdriet gedaan dat het huis waar ze zo van hield in 1998 is afgebrand en dat er twee brandweermannen en een bewoner hierbij omgekomen zijn. 

Op 30 april 1971 overleed haar man indirect aan de gevolgen van de oorlog, op 5 mei werd hij begraven (Koninginnedag en Bevrijdingsdag). Voor haar brak er een moeilijk tijd aan, haar kinderen waren nog niet volwassen en haar geliefde huis was te groot en werd verkocht.

In 1972 verhuisde ze met haar kinderen naar de Herman de Manstraat. Hier kreeg zij tijd voor haar hobby, de tuin en reizen met en naar familie. Daar genoot ze erg van.

Nadat alle kinderen waren uitgevlogen verhuisde ze in 1992 naar de Stationslaan. Hier woont ze nog steeds zelfstandig met hulp van Icare en haar kinderen. Ze geniet nog erg van het leven en van haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen.